Terug naar het overzicht

27 juni 2021

Hoe u gebruik kunt maken van Office 365-samenwerkingshulpmiddelen

Als gebruiker die kracht zoekt, ben je op zoek naar eenvoud en samenwerking zonder diepgaande technische expertise, d.w.z. om gebruik te maken van de Office 365-samenwerkingstools.

SharePoint en Office 365 (Microsoft 365) zijn geweldige productiviteitstools die veel worden gebruikt voor zakelijke samenwerking, contentbeheer, zoeken en nog veel meer.

Door de jaren heen is de complexiteit van SharePoint enorm gegroeid, waardoor het een product is dat voor veel gebruikers een uitdaging zou kunnen zijn. Mensen klagen over de complexiteit van het beheer van licenties en het gebrek aan connectiviteit met mobiele telefoons.

Uw bedrijf is waarschijnlijk bezig met het invoeren van een digitale werkplekstrategie om de samenwerking tussen u en uw collega’s te verbeteren. Hoe dan ook, je staat misschien niet te popelen om de tijd en moeite te steken in het bouwen van een volledige SharePoint-farm op grote hardware. Dit is waar de samenwerkingstools van pas komen.

Office 365 groei

Delve

Microsoft Delve verwijdert het gedoe van het vinden van gedeelde documenten en het navigeren door de bestandsorganisatie. Met Delve hoeven gebruikers niet langer in verschillende chats, e-mails en mappen te zoeken om dat gedeelde document te vinden.

Delve creëert een persoonlijke ervaring door gedeelde bestanden te verzamelen van Microsoft-toepassingen zoals OneDrive, Outlook, Teams en meer.

PowerBI

Power BI is software voor bedrijfsanalyse die interactieve visualisatie biedt met self-service business intelligence-mogelijkheden. Eindgebruikers kunnen zelf rapporten en spreadsheets maken zonder afhankelijk te zijn van IT-personeel of databasebeheerders.

Microsoft Power BI is een verzameling toepassingen, softwareservices, tools en connectoren die samenwerken om aan onze gegevensbronnen te werken om ze om te zetten in inzichten, visueel aantrekkelijke en geweldige rapporten.

Het doel van BI is om de enorme stroom bedrijfsinformatie binnen en buiten de organisatie te helpen beheersen door de gegevens eerst te identificeren en vervolgens te verwerken tot gecondenseerde en praktische managementkennis en intelligentie.

Het uiteindelijke doel van BI in elk bedrijf is om op alle niveaus van het bedrijf zo efficiënt en snel mogelijk optimale beslissingen te nemen.

Kantoor via internet

Office Online is een Office-suite met verbeterde samenwerking. U kunt tegelijkertijd met uw PowerPoint-presentatieteam of Excel-rapporten werken als een mobiele applicatie, browser of desktop-gebaseerde kantoorsuite.

PowerApps

In PowerApps kunt u organisatiedetails verwerken door een toepassing uit te voeren die u hebt gemaakt of die iemand anders heeft gemaakt of met u heeft gedeeld.

PowerApps zijn meestal gemakkelijk te leren. Je kunt het gebruiken om snel de verantwoordelijkheid voor je lot te nemen, zolang je de juiste bewegingen maakt als het gaat om structureren.

Microsoft Power Automate

Microsoft Power Automate is een workflow-automatiseringsservice voor een groeiend aantal applicaties en SaaS-services waarop zakelijke gebruikers vertrouwen. Workflows zijn essentieel voor een effectieve samenwerking. Tijdige rapportage en informatie over veranderingen in inhoud, mensen en applicaties brengen het personeel dichter bij het bereiken van gemeenschappelijke doelen.

Vroeger heette het Microsoft Flow.

Video

Office 365-video lijkt veel op YouTube, alleen is het bedoeld voor bedrijven. U kunt talloze kanalen maken om toegang te bieden tot waar gebruikers mensen kunnen taggen voor eenvoudige detectie. Het is een beginnend, dynamisch videoportaal dat beschikbaar is voor Office- en Microsoft 365-clients. Het biedt ook veilige plaatsing, delen en afspelen van videoberichten in het hele bedrijf.

Kalender

Met uw Outlook Web App-agenda kunt u afspraken maken en volgen. U kunt veel agenda’s maken, naar agenda’s van anderen linken en zelfs uw agenda delen met anderen in uw organisatie.

Planner

Een planner is uw dagelijkse werkmanagementtool. Met Planner kunnen bedrijfsteams nieuwe plannen maken, taken organiseren, toewijzen en eraan samenwerken, vervaldatums instellen, statussen bijwerken en bestanden delen. Tegelijkertijd houden visuele dashboards en e-mailnotificaties iedereen op de hoogte van de voortgang.

Exchange

Met Microsoft Exchange kunt u meer bereiken met een rijke, zakelijke ervaring via e-mail op telefoons, tablets, desktops en internet.

Er is echt plezier van de privacy-instellingen van Microsoft Exchange en gewone gebruikers worden gewaarschuwd wanneer een e-mail van een externe bron komt.

Tools helpen je ook om je inbox en agenda georganiseerd te houden. Microsoft stuurt ook een wekelijks rapport naar de gebruiker dat laat zien hoeveel tijd is besteed aan persoonlijke versus vrije tijd of samenwerking buiten het scherm.

Deze tool is ideaal voor elke student aan een grote universiteit tijdens het studeren en werken.

Conclusie

Deze functies werken niet als je geen goede Office 365-back-upoplossing hebt. Om veilig te zijn, is een back-up van Office 365 een must voor elk bedrijf wereldwijd.

Bron: techwithgeeks

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.