Terug naar het overzicht

09 januari 2024

Go Governance or Go Home

Waarom nu governance?

Gelukkig is het wel mogelijk om een middenweg te vinden en vanuit daar verder te bouwen aan governance in je organisatie. Waarom is het belangrijk? En vooral: waarom nu?

  • Je houdt de controle over de IT-systemen en apparaten in jouw bedrijfsnetwerk.
  • Met goed afgestemde beleidsregels stimuleer je efficiënt werken en kostenbesparing, maar ondersteun je óók de bedrijfsdoelen van jouw organisatie.
  • Het verkleinen van beveiligingsrisico’s wordt verplicht in 2024. Je moet voldoen aan deze wet én het verstevigt meteen jouw defensieve capaciteiten tegen cyberdreigingen.

Het overkoepelende doel is om gebruikers flexibel te laten samenwerken, mooie producten te implementeren én met Microsoft-features de productiviteit te verhogen. Allemaal op een veilige wijze.

Pak de controle

Die controle pakken in je Microsoft-365-cloudomgeving? Dat gaat niet over één nacht ijs. Via de tool van een officiële ALTA-ICT partner pak je die controle. Maar wat zijn de essentiële onderdelen daarvan?

  • Lifecycle management
  • Efficiëntie van tenants
  • Automatiseren van policies
  • Collaboratieve governance

Manage de levenscyclus

Samenwerken in de cloud kan rommelig verlopen. Door de volledige levenscyclus van data stevig te managen heb je – van begin tot eind – de touwtjes in handen. In de creatie, toegangsverlening en het opruimen.

Tenant

In een Microsoft Tenant heb je als organisatie toegang tot allerlei cloudgebaseerde services, zoals Office 365 en Azure. Deze omgeving (die je huurt) is specifiek vormgegeven om beheer van gebruikers, apparaten en services te versimpelen. Je wilt je tenant goed verzorgen, net als dat je goed omgaat met een huurwoning.

Ontdek inactieve groepen, websites en teams die ooit zijn gebruikt. Met op voorhand bepaalde policies bepaal je wat er met deze data gebeurt. Blijft bepaalde data langer beschikbaar, wordt iets gearchiveerd of is verwijderen de gewenste actie? Zo blijft je tenant overzichtelijk en beheersbaar.

Basis voor beleid

Je verhoogt de kwaliteit van je moderne, digitale werkplek door het beheer en onderhoud door policies te automatiseren. Die pas je toe op alle workspaces, ongeacht hoe deze functioneren.

 

Gebrek aan zichtbaarheid is de valkuil

Inefficiëntie is een gevolg van governance zonder regie en structuur. Die valkuil ontstaat al snel. Waarom? Omdat organisaties vaak hun resources niet of halfbakken hun resources inzichtelijk hebben.

Je wilt medewerkers in staat stellen om zoveel mogelijk zelf op te lossen. Daarmee minimaliseer je ook support-tickets naar de IT-afdeling. Maar dat kan pas als alle resources goed zichtbaar zijn. En hoe je dat regelt? Dat lees je in het volgende deel van deze blogreeks!

Vrijblijvend gesprek

Wil je intussen al meer weten over de tool voor optimale governance? ALTA-ICT gaat graag met jou in gesprek, geheel vrijblijvend natuurlijk! Dan kijken we naar wat jij hebt draaien in jouw organisatie en waar je eigenlijk behoefte aan hebt.

Meer weten?

Neem contact op
Een heldere basis voor de uitrol van governance