Terug naar het overzicht

03 oktober 2023

Beheersing van Governance en Compliance in Microsoft 365

Governance binnen Microsoft 365 heeft betrekking op de gehele set beleidslijnen, rollen, verantwoordelijkheden en processen die nodig zijn om de doelstellingen van een organisatie te realiseren. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien ingewikkeld, maar governance is van essentieel belang, variërend van beveiliging en compliance tot basistaken zoals het benoemen van mappen.

Wat houdt Governance in bij Microsoft 365?

Governance in Microsoft 365 houdt verband met Microsoft’s apps en diensten. Gebruikmakend van Microsoft’s apps leunt men op hun ingebouwde functies. Denk hierbij aan unieke standaardconfiguraties van SharePoint, Teams of OneDrive, waar instellingen de privacy en het delen van gegevens beïnvloeden. Een cruciaal aspect van data governance is dat het directe invloed heeft op samenwerking.

Waarom M365 Governance Overwegen?

Organisaties van vandaag beheren bergen data. De bescherming van deze informatie, die vaak gevoelig of eigendom is, is uiterst belangrijk. Terwijl de uitwisseling van informatie handig is, vereist het zorgvuldigheid van teams. Goede governance binnen Microsoft 365 waarborgt dat uw gegevens veilig, betrouwbaar, geregistreerd, beheerd en controleerbaar zijn.

Betere Toegangsprocedures en Gegevensveiligheid

Governance-tools zorgen ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot essentiële data binnen SharePoint, OneDrive of Exchange. Dit begrip van welke gegevens privé zijn of openbaar toegankelijk is cruciaal.

Verbeteren van Microsoft 365 Compliance

Compliance is essentieel, met name in sectoren zoals de gezondheidszorg en financiën die te maken hebben met persoonlijke identificeerbare informatie (PII). Beide sectoren staan onder strenge regelgeving zoals HIPAA en SOX, waar overtredingen kunnen resulteren in zware boetes en mogelijke gevangenisstraf.

Beter Asset Bescherming en Lifecycle Management

Het bepalen van strategieën voor de implementatie, buitenbedrijfstelling en het gebruik van apps helpt risico’s voor datalongeviteit te ontdekken. Bovendien voorkomt het stellen van duidelijke dataretentielimieten dat informatie eeuwig kwetsbaar blijft.

Optimaliseer Microsoft 365: Governance & Compliance met ALTA-ICT

Governance en compliance binnen Microsoft 365 zijn cruciale aspecten die continue aandacht en aanpassing vereisen. Ze vormen niet alleen de basis voor een veilige en efficiënte werkomgeving, maar dragen ook bij aan een fundamentele cultuurverandering binnen organisaties. Of uw bedrijf nu klein of groot is, een gedegen governance-structuur is onmisbaar.

Bij ALTA-ICT begrijpen we de complexiteit en het belang van een goed ingerichte governance binnen Microsoft 365. Met een breed scala aan diensten en een team van ervaren professionals, staan we klaar om u te ondersteunen in elke fase van het governance-traject. Van het opzetten van beleidslijnen en procedures tot het implementeren van beveiligingsmaatregelen en het verzorgen van trainingen, wij zorgen ervoor dat uw organisatie optimaal gebruikmaakt van Microsoft 365, terwijl risico’s worden geminimaliseerd en compliance wordt gewaarborgd.

Neem contact op met ALTA-ICT voor een persoonlijk advies en ontdek hoe wij u kunnen helpen om een veilige, compliant en efficiënte digitale werkomgeving te realiseren. Samen zorgen we voor een toekomstbestendige oplossing die aansluit bij de unieke behoeften en doelstellingen van uw organisatie. Wij helpen uw organisatie tevens om compliant te zijn aan certificeringen zoals SOC2, GDPR en ISO27001.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.