Terug naar het overzicht

01 oktober 2023

Verbeteringen in Microsoft Teams: Wat is er nieuw?

Microsoft Teams blijft zich ontwikkelen als een centraal punt voor samenwerking binnen organisaties over de hele wereld. Met de recente updates bouwt Microsoft voort op de sterke basis van Teams om ervoor te zorgen dat het platform nog gebruiksvriendelijker wordt en nog beter aansluit bij de dagelijkse behoeften van gebruikers. Hieronder duiken we dieper in enkele van de nieuwste functies en bespreken we hoe deze de interactie met de software verder kunnen verbeteren.

Allereerst, 🚀 Verfrissende Meldingservaring! 

Met de introductie van Windows 11 22H2 krijgen gebruikers van Microsoft Teams een opgefriste meldingservaring. Dit houdt in dat de visuele presentatie van meldingen wordt gestroomlijnd om gebruikers snel de informatie te bieden die ze nodig hebben, zonder de stroom van hun werk te onderbreken. Dit lijkt misschien een kleine verandering, maar het is een die een grote impact kan hebben op de dagelijkse productiviteit.

🌐 Organigram nu op een Nieuwe Plek

Het organigram in Microsoft Teams biedt nu een directe inzage in de hiërarchie en structuur van het bedrijf met slechts een zweefbeweging over een collega’s avatar. Deze functionaliteit maakt het eenvoudiger dan ooit om te begrijpen hoe teams zijn georganiseerd, wie waar verantwoordelijk voor is, en hoe je snel contact kunt opnemen met de juiste persoon binnen de organisatie.

🟣 Terug naar het Klassieke Teams Design

Microsoft erkent ook de waarde van vertrouwdheid en comfort in de gebruikerservaring. Door gebruikers de mogelijkheid te bieden terug te schakelen naar het klassieke paarse Teams-thema, spreekt het bedrijf niet alleen nieuwe gebruikers aan, maar zorgt het er ook voor dat langdurige gebruikers zich thuis blijven voelen bij het navigeren door de interface.

📱 Altijd Bereikbaar: Meldingen op Diverse Apparaten

In een wereld waar werknemers niet langer gebonden zijn aan een enkele werkplek, is de flexibiliteit om meldingen op meerdere apparaten te ontvangen een game-changer. Met Teams kun je nu ervoor zorgen dat je geen enkele oproep mist, ongeacht of je achter je bureau zit of onderweg bent.

🔍 Efficiënt Zoeken binnen Chats en Kanalen

Efficiëntie is cruciaal in een snelle werkomgeving, en de verbeterde zoekfunctie binnen Teams is een welkome toevoeging. De mogelijkheid om zoekopdrachten direct te richten op de actieve chat of kanaal waarin je werkt, kan tijd besparen en de communicatie versnellen.

Vooruitblik

Deze updates zijn slechts het topje van de ijsberg. Microsoft is voortdurend bezig met het uitrollen van nieuwe functies en verbeteringen voor Teams. Met elke update streeft Microsoft ernaar de balans tussen krachtige functionaliteit en eenvoudige bruikbaarheid te verfijnen.

Voor bedrijven en individuen die Teams gebruiken als hun primaire communicatie- en samenwerkingstool, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van deze updates. Ze zijn ontworpen om niet alleen de individuele productiviteit te verhogen, maar ook om de samenwerking binnen en tussen teams naadloos te maken.

Tot Slot

Of je nu een IT-professional bent die je organisatie wil voorbereiden op de toekomst, of een eindgebruiker die uitkijkt naar manieren om je workflow te verbeteren, de nieuwste innovaties in Microsoft Teams zijn het verkennen waard. Het is duidelijk dat Microsoft luistert naar zijn gebruikers en voortdurend werkt aan het verfijnen van Teams om het tot de beste samenwerkingstool in zijn klasse te maken.

Houd onze blogs in de gaten voor meer updates en tips over hoe je het meeste uit Microsoft Teams kunt halen en laat ons weten welke van deze nieuwe functies je het meest enthousiast maken!

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.