Terug naar het overzicht

13 oktober 2020

Microsoft Power Automate: hoe het u helpt uw bedrijfsprocessen te automatiseren?

In deze competitieve wereld wint Business Process Management – BPM aan populariteit. Veel organisaties verleggen hun paradigma dagelijks naar een snellere en meer geautomatiseerde omgeving. Kortom, BPM wordt gebruikt om de bedrijfsprocessen te optimaliseren, verbeteren en automatiseren. Dit wordt eenvoudig bereikt door workflows te automatiseren en tijdrovende en ondergeschikte taken te negeren met behulp van verschillende automatiseringstools of bedrijfsprocesbeheersoftware – BPMS. En om je te redden van zulke vervelende taken, heeft Microsoft een nieuwe tool bedacht. De tool heet Microsoft Power Automate. Het is ook voorheen bekend als Microsoft Flow.

Dus nu is de vraag: wat is Power Automate? Waarom moeten we Power Automate gebruiken? Wat zijn de Power Automate-apps die op de markt verkrijgbaar zijn?

Wat is Microsoft Flow of Power Automate?

Welnu, Microsoft Flow heet nu Power Automate. Het is een online of cloudgebaseerde workflowservice die is ontwikkeld door Microsoft. Het automatiseert acties met verbonden bronnen zoals MS Office 365 en andere veelgebruikte apps en services. Hiermee kunt u een “stroom” creëren die processen automatiseert die in het verleden handmatig werden uitgevoerd. Het kan u dus helpen de bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en veel moeite en tijd te besparen.

Met de hulp van Microsoft Power Automate kunt u eenvoudig uw werkstromen tussen uw toepassingen en services automatiseren om bestanden te synchroniseren, verzoeken goed te keuren, meldingen te ontvangen, gegevens te verzamelen en nog veel meer, zodat uw bedrijfsprocessen beter worden gestroomlijnd. Laten we een voorbeeld geven: u kunt een stroom maken waarin staat dat wanneer een beïnvloeder of individu met meer dan duizend volgers tweets over uw bedrijf, automatisch een lead wordt toegevoegd aan Microsoft Dynamics 365 en een record wordt gegenereerd en toegevoegd in MailChimp.

Bovendien dient Power Automate als de beste oplossing die op tafel komt. Een RPA – Robotic Process Automation wordt gebruikt om repetitieve handmatige taken te verminderen.

Wat kunt u doen met Microsoft Power Automate?

  • Past de workflow aan om te creëren
  • Automatiseer eentonige of tijdrovende dagelijkse taken
  • Automatiseert bedrijfsprocessen
  • Automatiseert cloudgebaseerde applicaties en cloudgegevens
  • Helpt u bij het ontwerpen van logica voor PowerApps

Wie kan Power Automate gebruiken?

De Microsoft Flow-tool is de laatste tijd enorm in opkomst. Het heeft in elke sector een grote indruk gemaakt met zijn functionaliteit en kenmerken. En Microsoft heeft niet nagelaten om automatisering in handen te geven van elke gebruiker met een geweldige visie. Het maakt niet uit wie u bent in de ogen van Microsoft.

Nu hebben we echter een duidelijk idee van Power Automate of Microsoft Flow. Dus nu moet u zich afvragen hoe u of uw bedrijf Power Automate kan gebruiken.

Als je een IT-achtergrond of HR-professional hebt, heb je alle kracht om Microsoft Flow of Power Automate te gebruiken.

U kunt de Power Automate gebruiken om het proces te automatiseren en uw werklast in uw eigen workflow te stroomlijnen. Veel organisaties hebben dit overgenomen en geïmplementeerd en worden elke dag een welgesteld ding.

Voordelen van Microsoft Flow

Zoals we weten, automatiseert Microsoft Flow processen en kan het geïntegreerd worden in Microsoft Office 365. Naast het automatiseren van repetitieve taken door een business process management platform, biedt het ook verschillende voordelen. Dit zijn de belangrijkste voordelen die Microsoft Flow biedt.

Naadloze integratie met andere applicaties

Met Microsoft Flow kan de gebruiker workflows rechtstreeks integreren in verschillende applicaties die ze gebruiken, met behulp van connectoren. Een connector verbindt twee applicaties met elkaar. Op deze manier kan de ene app gegevens overbrengen naar een andere app. Daarom vereenvoudigt het uw ondergeschikte taken.

Gemakkelijk om gegevens te openen en te delen

Zoals we weten, kunnen connectoren gemakkelijk gegevens van de ene applicatie naar de andere verplaatsen. U kunt dus een stroom tussen twee connectoren creëren en Microsoft Flow gebruiken om uw apps te verbinden. Zo kopieer je data uit één app en deel je deze eenvoudig met je collega’s. U hebt ook toegang tot uw gegevens via verschillende webtoepassingen. Het real-time voorbeeld is het verbinden van Sharepoint met uw Outlook.

Automatiseer en stroomlijn taken

Wanneer u ’s ochtends naar kantoor komt en inlogt op uw systeem, zijn er verschillende verplichte taken die u dagelijks moet uitvoeren. Je kunt ze niet missen. Deze eentonige of dagelijkse taken nemen wel de helft van uw kantoortijd in beslag en u kunt zich dan niet concentreren op de kerntaak van die dag. Dus hoe zit het met het automatiseren van die taak met Power Automate? Welnu, hier komt het u te hulp die uw dagelijkse / wekelijkse tijdrovende taken stroomlijnt. Dus daarvoor kunt u uw eigen workflow maken met behulp van beschikbare sjablonen en met connectoren kunt u verbinding maken met andere applicaties.

Verbetert de efficiëntie

Met PowerApps-consulting met behulp van Power Automate kunt u repetitieve taken automatiseren in workflows met meerdere stappen. Dus als u een app maakt in PowerApps, maak er dan logica in met Power Automate om een ​​of meer taken uit te voeren gedurende de tijd van het evenement, voor productiviteit onderweg. Op deze manier kunt u tijd besparen en effectief werken.

Veilige workflow

Power Automate stelt gebruikers in staat om snel en veilig verbinding te maken met on-premise data en cloud-gebaseerde services. Het beveiligt workflows, zelfs als u geen kennis heeft van codering. Met een ingebouwd of aangepast preventiebeleid voor gegevensverlies kunt u dus voorkomen dat gevoelige informatie uw bedrijf verlaat.

Gevolgtrekking

Met deze nieuwe innovatieve tool – Microsoft Flow, hebben we eindeloze kansen en mogelijkheden om onze processen te automatiseren. Er zijn veel organisaties die Power Automate al hebben geïmplementeerd om de efficiëntie van hun bedrijfsprocessen te vergroten.

Bron: concettolabs

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.