Terug naar het overzicht

28 september 2023

End-to-End Encryptie komt naar Teams Rooms op Android

Voor gebruikers van Teams Rooms op Android zijn spannende tijden aangebroken, aangezien er enkele nieuwe functies in het verschiet liggen. Dit blijkt uit de meest recente updates op de Microsoft 365 Roadmap. Deze aanstaande updates zijn gericht op het verhogen van de beveiliging en het verbeteren van de gebruikservaring, waardoor communicatie via Teams soepeler en veiliger zal verlopen. Met functies zoals end-to-end versleuteling en automatische updates, zet Microsoft een stap voorwaarts in het bieden van geavanceerde oplossingen voor zowel individuele gebruikers als organisaties. Gebruikers kunnen zich verheugen op een meer gestroomlijnde en beschermde ervaring, terwijl ze profiteren van de nieuwste technologische innovaties die Microsoft te bieden heeft.

Teams Rooms op Android

Eerst en vooral zullen Teams Rooms op Android-apparaten beschikken over alle Team Premium vergaderbeveiligingsfuncties, mits de organisator deze heeft ingeschakeld. Dit omvat functies zoals end-to-end versleuteling en gevoeligheidslabels die de beveiliging van de Teams-vergaderingen op elk apparaat aanzienlijk zullen verbeteren. End-to-end versleuteling is vooral nuttig omdat Microsoft dan geen toegang heeft tot uw Teams-gesprekken.

Beschikbaarheid

Deze functie zal beschikbaar zijn voor Android en Surface apparaten, en de uitrol hiervan is gepland voor december 2023.

Maar dat is nog niet alles. Teams-gebruikers op Android-apparaten zullen ook vanaf volgende maand, in oktober, automatische updates ontvangen, wanneer deze functie uitgerold wordt. Volgens Microsoft hoeft u uw Teams niet handmatig bij te werken, omdat beheerders nu automatische updates naar Android-apparaten kunnen beheren. Dit is een uitstekende functie, vooral voor degenen die een werktelefoon hebben en Microsoft Teams gebruiken om te communiceren.

Android-gebaseerde Teams-apparaten ontvangen automatische updates van de Teams-app zonder dat er handmatige tussenkomst nodig is. Beheerders kunnen de automatische updates beheren door apparaten te organiseren in updatefasen of de uitrol tijdelijk te pauzeren indien nodig, vanuit het Teams Admin Center.

Met deze updates maakt Microsoft het gemakkelijker voor Teams-gebruikers op Android-apparaten om te communiceren, beschermd te blijven en bijgewerkt te worden met de nieuwste functies. Dit kan ook een initiatief zijn van Microsoft om de beveiliging van Microsoft Teams op alle apparaten te verhogen. Gezien de kwetsbaarheid van Microsoft Teams de laatste tijd, zet het in Redmond gevestigde techbedrijf zeker stappen om de bescherming te versterken en phishing en malware tegen te gaan.

Teams Rooms bij ALTA-ICT

Gebruikt u Teams of Teams Rooms op Android? Hoe zijn uw ervaringen hiermee? Het is duidelijk dat Microsoft vastbesloten is om de beveiliging en gebruikerservaring voor Teams-gebruikers op Android voortdurend te verbeteren. Als u op zoek bent naar expertise en ondersteuning voor Teams Rooms diensten, is ALTA-ICT uw go-to partner. Wij staan klaar om u te helpen het meeste uit deze innovatieve communicatietool te halen en ervoor te zorgen dat uw Teams-ervaring soepel en veilig verloopt. Bezoek onze Teams Rooms pagina en meld u aan om te ontdekken hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.