Terug naar het overzicht

26 september 2023

Microsoft Defender voor de Cloud: Verhoogde Multi-Cloud Data Bescherming

In een tijd waarin de bescherming van data steeds meer centraal staat, komt Microsoft met innovatieve updates voor hun Defender voor de Cloud-oplossing. Met nieuwe functies die gericht zijn op het verhogen van de beveiliging van multi-cloud data, zet Microsoft een belangrijke stap in het versterken van zijn beveiligingsplatform. Deze recente ontwikkelingen beloven organisaties niet alleen een verbeterde bescherming van bedrijfsgegevens, maar ook een gestroomlijnde ervaring bij het beheren van beveiligingsrisico’s en het ontdekken van gevoelige informatie binnen diverse cloud-omgevingen. Lees verder om meer te ontdekken over de nieuwe functies en hoe deze bijdragen aan een veiligere en efficiëntere cloud-ervaring.

Nieuw Beveiligingsdashboard:

Als eerste heeft Microsoft een nieuw data beveiligingsdashboard in openbare preview gelanceerd voor zijn Defender voor de Cloud-oplossing. Voorheen moesten IT-beheerders handmatige inspanningen verrichten om hun beveiligingsrisico’s en dreigingen te begrijpen. De nieuwe ervaring is ontworpen om klanten te helpen beveiligingsbedreigingen te detecteren en beveiligingsinbreuken te voorkomen. Het dashboard biedt tevens een geünificeerde hub om de volledige multi-cloud data-omgeving te monitoren, zowel beheerd als gehost, en maakt het makkelijker voor beheerders om beschermingsdekking te begrijpen en lacunes in databronnen te identificeren.

Gevoelige Data Ontdekking:

Bovendien heeft Microsoft updates uitgebracht om de bestaande datagestuurde beveiligingsmogelijkheden in Microsoft Defender CSPM te verbeteren. Er is ondersteuning toegevoegd voor het ontdekken van gevoelige data in Azure en AWS databases. Deze feature is ontworpen om het klanten makkelijker te maken kritieke databases met gevoelige informatie te ontdekken. Volgens Microsoft zullen IT-beheerders binnen 24 uur toegang hebben tot de ontdekkingsresultaten en databases kunnen bekijken binnen de Cloud Security Explorer.

Conclusie:

Deze verbeteringen aan Microsoft Defender voor de Cloud stellen organisaties in staat om een consistentere benadering te hanteren bij het verminderen van het risico op blootstelling van gevoelige data over hun Azure, AWS, en GCP cloud data-omgeving. Voor meer details over deze gevoelige data ontdekkingsmogelijkheden kunt u deze supportpagina raadplegen.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.