Dienst
Migratie

Digitale transformatie begint bij een migratie. Dat houdt in dat data van één systeem wordt overgezet naar een ander systeem. De keuze om te migreren kan meerdere redenen hebben. Zo is migratie vaak nodig bij de overgang naar andere softwareoplossingen of bij nieuwe hardware. Feit is: steeds meer bedrijven verplaatsen hun diensten en systemen naar de Cloud.

Vaak worden migraties onderverdeeld in ‘lift or shift’. Een ‘lift’ betekent dat je van een lokaal datacentrum verhuist naar een cloudoplossing. Bij een shift ga je van één cloudplatform naar een ander. ALTA-ICT helpt jou te migreren en het maximale uit jouw ICT-omgeving te halen. Bekijk alvast onderstaande video: dan leggen we uit wat ALTA-ICT verstaat onder een succesvolle migratie!

Migreren
met ALTA-ICT

We voeren regelmatig de migratie uit van Google Workspace naar Microsoft 365, om maar een voorbeeld te geven. Voor alle soorten migraties zijn een aantal zaken altijd belangrijk, zoals het beveiligingsniveau dat jouw bedrijf nastreeft. Heb je een specifieke vraag over migratie? Die beantwoorden we ook graag via een gesprek.

Background cubes

De voordelen van
migreren naar Microsoft Office 365

Professionele hulp

Professionele hulp voorkomt dataverlies bij Microsoft Office 365-migraties. Als je de migratie overlaat aan specialisten kun je heel specifiek bepalen welke data je wilt overzetten en welke niet nodig is in de nieuwe omgeving. Zo schoon je de boel meteen op.

Overal toegankelijk

Binnen Office 365 hebben medewerkers toegang tot tools zoals Excel, SharePoint en Teams. Medewerkers kunnen vanaf overal bestanden openen. Dat verbetert de efficiëntie van werken op afstand of vanaf thuis.

Expertise

Wij kennen alle kneepjes van het vak, en nóg meer van Microsoft Office 365. Voor een soepele migratie met zo min mogelijk risico schakel je dus een expert in. Dan kun jij verder met de kernactiviteiten van jouw bedrijf.

Migreren
…Vanuit een andere cloud of een lokale opslag

 • Andere Microsoft 365 Tenants

 • Box

 • DropBox

 • Google

 • Slack

 • On-premise SharePoint

 • Exchange Public Folders

Migreren
…Naar jouw nieuwe bestemming

 • Microsoft 365-Teams

 • Groepen

 • Exchange

 • OneDrive en SharePoint

Meer weten over migreren?

Migreren
zonder zorgen

Wanneer je de sprong waagt naar Microsoft 365, open je een universum vol mogelijkheden. De cloud-oplossing van Microsoft biedt jouw bedrijf nieuwe kansen en up-to-date technologie. Financieel gezien is het een slimme keuze, vaak voordeliger dan zelf investeren in hardware en onderhoud.

Bij elke onderneming, is een gezonde en veilige start van essentieel belang. Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf vlekkeloos migreert naar Microsoft 365 en je direct van al die voordelen profiteert? Bij ALTA-ICT kennen we de weg. Samen met jou realiseren we een soepele en veilige overgang naar de Cloud.

1.

Migratieplan opstellen

Inzichtelijk maken wat jij nú hebt. Microsoft 365 biedt meer dan alleen Office-desktopversies en e-mailhosting. In het migratieplan bepalen we samen welke diensten jij gaat gebruiken. Een migratie waar Exchange, Teams en SharePoint gecombineerd worden, is bijvoorbeeld een ingewikkelde operatie. We kijken samen naar het beste portfolio voor jou.

2.

Inventarisatie

Vervolgens kijken we wat er gebruikt wordt, aan gebruikersaccounts, configuraties, opslaglocaties en softwarelicenties. Moeten accounts worden gemaakt of gesynchroniseerd en hoe gaat de authenticatie? Op basis van deze inventarisatie bepaal je de strategie.

3.

Uitvoering migratie

Vóór de migratie is het opschonen van het systeem een nuttige actie. Oude e-mailadressen, domeinen en overbodige bestanden hoeven niet mee te migreren.

Benieuwd hoe ALTA-ICT projecten altijd aanvliegt en wat we belangrijk vinden in onze service? Lees dan over ALTA-ICT.

Maak
een afspraak

Kennismaken
met ALTA-ICT
30 minuten