Terug naar het overzicht

06 maart 2022

Microsoft Teams introduceert 4 nieuwe tools om de gebruikerservaring te verbeteren

Microsoft Teams heeft een groot aantal nieuwe tools onthuld, waaronder Word Cloud Poll voor Teams-vergadering, meldingen dempen tijdens vergaderingen, Lokale tijd toegevoegd aan het profiel van mensen en vele anderen. Laten we eens kijken hoe deze functies werken.

De meeste mensen gebruiken Microsoft Teams om vergaderingen bij te wonen. Vooral dat het het beste is voor thuiswerken en hybride werkcultuur. Omdat de Corona-uitbraak in veel delen van de wereld nu stil ligt, heeft het communicatieplatform verschillende tools geïntroduceerd om hybride werkcultuur gemakkelijk te maken. Het bedrijf blijft elke dag nieuwe functies op zijn platform uitbrengen. Onlangs heeft Microsoft een functie uitgebracht met de naam Walkie Talkie. 

Nu heeft de techgigant een groot aantal nieuwe tools onthuld, waaronder Word Cloud Poll for Teams-vergadering, Mute-meldingen tijdens vergaderingen, Lokale tijd toegevoegd aan het profiel van mensen en vele anderen. Laten we eens kijken hoe deze functies werken.

Word Cloud Poll voor Teams vergadering

De Word Cloud Poll voor Teams-vergadering is de nieuwe optie in Teams-vergadering, waarmee u met uw deelnemers kunt communiceren en hun open antwoorden kunt verzamelen. Bovendien wordt het antwoordresultaat automatisch weergegeven en samengevoegd als een woordwolk. Het antwoord kan voor, tijdens of na de vergadering worden opgenomen.

Meldingen dempen tijdens vergaderingen

U kunt nu meldingen dempen tijdens uw vergadering op Microsoft Teams. U hoeft alleen maar naar de rechterbovenhoek van het oorspronkelijke bericht te gaan en nu Meer opties te selecteren. Klik hierna op de Meldingen uitschakelen en nu wordt het specifieke gesprek of het bericht gedempt. Om meldingen tijdens een specifieke vergadering uit te schakelen, klikt u op het beletselteken en kiest u meldingen dempen/toestaan.

Chatdichtheid aanpassen

Met de chatinstellingen aanpassen kun je de hoeveelheid afstand wijzigen die je wilt zien in het bericht dat in de chat wordt weergegeven. Met Teams kunt u het meer en minder tekstlezen op een comfortabel niveau aanpassen. Om de chatinstellingen aan te passen, moet je eerst naar instellingen gaan, op het algemeen klikken en de juiste afstand voor je bericht kiezen. Met de chatdichtheidsfunctie kunt u het aantal chatberichten dat u op het scherm ziet, aanpassen met verschillende instellingen. Met de compacte instelling kunt u de noodzaak om op en neer te scrollen minimaliseren door 50% meer berichten op het scherm te plaatsen. Een comfortabele instelling houdt het chatscherm zoals het vandaag in Teams is.

Lokale tijd wordt toegevoegd aan profielen

Nu kunt u de tijdzone van uw collega controleren vanaf hun visitekaartje en uw berichten snel plannen. De functie helpt u bij het plannen van berichten op basis van de tijdzone van uw collega om sneller te reageren.

Bron: bgr

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.