Terug naar het overzicht

05 maart 2022

Van account wisselen in Microsoft 365-web-apps zonder je af te melden

Als je meerdere Microsoft-accounts hebt voor werk en persoonlijke use-cases en je gebruikt ook Microsoft 365-apps zoals Excel, Word, PowerPoint, OneDrive, Outlook en meer op internet, dan staat je online leven op het punt een stuk eenvoudiger te worden, dankzij Microsoft.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om je in één keer aan te melden bij één Microsoft-account in een browser. Als u in plaats daarvan een ander account wilt gebruiken, moet u zich eerst afmelden bij uw huidige account en vervolgens inloggen op het andere account. Het is een archaïsche gebruikerservaring die meer op een karwei lijkt als u meerdere persoonlijke en zakelijke accounts in dezelfde browserinstantie gebruikt.

Natuurlijk zijn er tijdelijke oplossingen waarbij u afzonderlijke profielen in een browser kunt maken, verschillende browsers kunt gebruiken om uw workflows te scheiden of gewoon geen persoonlijke dingen op een werkmachine kunt doen, en vice versa.

Soms is deze behoefte echter onvermijdelijk en tot nu toe dwong Microsoft u om u af te melden bij het ene account om u aan te melden bij een ander account. Dit verandert binnenkort, zoals te zien is in een vermelding met functie-id 70801 op de Microsoft 365 Roadmap. Er staat eigenlijk:

Gebruikers kunnen zich aanmelden bij meerdere zakelijke en persoonlijke accounts op Microsoft 365-web-apps in dezelfde browser. Hierdoor kunnen ze ook naadloos schakelen tussen de accounts zonder dat ze zich hoeven af te melden en opnieuw hoeven aan te melden.

Nou, daar heb je het mensen, Microsoft heeft eindelijk de fout van zijn manieren gezien. Het bedrijf zal u faciliteren bij het gebruik van meerdere Microsoft 365-accounts zonder het proces hoofdpijn te bezorgen.

De functie is gisteren toegevoegd aan de Microsoft 365 Roadmap en de beoogde releasedatum voor algemene beschikbaarheid is april 2022.

Bron: neowin

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.