Terug naar het overzicht

12 december 2021

Druk op “Ctrl + spatiebalk” om dempen op te heffen komt naar Microsoft Teams

In september kondigde Microsoft aan dat Microsoft Teams binnenkort de mogelijkheid krijgt om deelnemers aan de vergadering toe te staan ​​het dempen tijdelijk op te heffen door op “Ctrl + spatiebalk” te drukken om te spreken.

Momenteel moet u, om tijdens een vergadering te spreken, op de normale mute-/unmute-knop drukken. Als u klaar bent met spreken, moet u nogmaals op de knop drukken om uzelf te dempen. Met de aankomende sneltoets “Ctrl+spatiebalk” kunt u het dempen tijdelijk opheffen tijdens de vergadering.

Destijds zei Microsoft dat de nieuwe functie in oktober 2021 beschikbaar zal zijn voor gebruikers van de Teams-desktopapp. Het zou de aandacht van onze lezer niet ontsnappen dat het december is en de functie nog niet is gearriveerd.

Vrijdag 10 december heeft Microsoft hun routekaart bijgewerkt en onthuld wanneer we standaard gemakkelijk Mute kunnen blijven.

Microsoft verwacht dat deze functie eind december zal worden uitgerold naar standaard- en GCC-omgevingen en verwacht dat de uitrol begin januari zal zijn voltooid.

Microsoft verwacht ook dat de functie medio januari zal worden uitgerold in de GCC-H- en DoD-omgevingen en verwacht dat de uitrol begin februari zal zijn voltooid.

“Toetsenbordsnelkoppeling om dempen op te heffen” wordt automatisch ingeschakeld voor gebruikers, tenzij ze ervoor kiezen om het uit te schakelen.

Hoe controleer je of het is ingeschakeld, ga naar Instellingen > tabblad Privacy. Controleer of “Toetsenbordsnelkoppeling om dempen op te heffen” is ingeschakeld.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.