Terug naar het overzicht

04 december 2021

Microsoft Teams voegt lokale tijd toe aan profielkaarten van gebruikers

Microsoft gaat de profielkaart in Teams bijwerken om het een beetje nuttiger te maken. Het bedrijf werkt inderdaad aan een nieuwe functie waarmee gebruikers de lokale tijd van collega’s kunnen achterhalen door op hun profielkaarten te kijken.

Voor degenen die niet bekend zijn, de profielkaart in Microsoft Teams is een contactkaart die verschijnt wanneer u op iemands foto of naam klikt. Momenteel kunnen gebruikers een chat-, telefoongesprek- of e-mailgesprek starten en de beschikbaarheidsstatus van hun collega’s controleren. Deze release voegt echter ook de lokale tijd toe aan de profielkaart van de gebruiker, waardoor teams op afstand gemakkelijk kunnen samenwerken in verschillende tijdzones. Volgens de Microsoft 365-roadmap zal de lokale tijdfunctie in januari 2022 worden uitgerold voor desktop- en webgebruikers van Teams.

Over het algemeen is dit een goede stap om Microsoft Teams-profielkaarten wat informatiever te maken, omdat het momenteel een beetje moeilijk is om tijdzoneverschillen te beheren. Ter herinnering: Skype gaf de lokale tijd van gebruikers weer naast de naam van de contactpersoon, maar deze mogelijkheid werd in 2017 verwijderd vanwege ‘privacykwesties’.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.