Terug naar het overzicht

02 februari 2022

Microsoft Teams krijgt een nieuwe compactmodus voor chats

De Microsoft Teams-desktopapp krijgt een nieuwe Compact-modus waarmee gebruikers 50 procent meer berichten op hun scherm kunnen zien. Dit zou een welkome update moeten zijn voor mensen die de app gebruiken op laptops waar schermruimte kostbaar is, hoewel deze nieuwe Compact-modus niet van toepassing is op kanaalberichten.

In het Microsoft 365 Admin Center legde het bedrijf uit dat deze nieuwe Compact-modus voor chats medio februari wordt uitgerold in de Teams-desktopapp. Zodra deze beschikbaar is, verschijnt de optie in Instellingen > Algemene > Chatdichtheid, waar gebruikers kunnen kiezen tussen “Comfortabel” (de huidige ervaring) en “Compact”. U kunt zien hoe de nieuwe Compact-modus eruit ziet in de onderstaande afbeelding:

Microsoft Teams krijgt een nieuwe compacte modus voor chats - OnMSFT.com - 1 februari 2022
Met de nieuwe Compact-instelling passen er 50 procent meer berichten op het scherm.

De chatervaring in Microsoft Teams is momenteel behoorlijk solide met berichtreacties, opmaakopties en de mogelijkheid om uit het chatvenster te springen. Microsoft heeft onlangs ook chatfederatie uitgerold met Microsoft Teams voor consumenten, waarmee zakelijke gebruikers teams-gebruikers kunnen uitnodigen om te chatten met een e-mailadres of telefoonnummer.

Microsoft kondigde vorige week aan dat Teams inmiddels de 270 miljoen actieve gebruikers heeft overschreden, een indrukwekkende mijlpaal voor een dienst die in maart 2022 zijn 5e verjaardag viert. Microsoft itereert de app sinds de lancering vrij snel, hoewel het slechts vijf jaar duurde om een zeer welkome Compact-modus voor chats te krijgen.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.