Terug naar het overzicht

19 mei 2023

Transitie in Licentiebeleid van Microsoft Teams Rooms: Wees Voorbereid

Op 6 september 2022 heeft Microsoft nieuwe licentieopties geïntroduceerd voor Microsoft Teams Rooms, genaamd Teams Rooms Pro- en Basic-licenties. Daarnaast kondigde Microsoft een belangrijke wijziging aan met betrekking tot het gebruik van M365/O365 (d.w.z. A, E, G) gebruikersabonnementslicenties voor Teams Rooms-implementaties.

Met ingang van 1 juli 2023 mogen klanten, inclusief de gebruikers van Microsoft Surface Hub, geen gebruikersabonnementslicenties meer gebruiken om in te loggen op hun Microsoft Teams Rooms-apparaten. Deze verandering is op de juiste wijze gecommuniceerd om klanten voldoende tijd te geven om zich voor te bereiden op deze transitie. Het is noodzakelijk dat klanten een Teams Rooms-licentie aankopen en implementeren.

Deze wijziging is ook van toepassing op apparaten die geregistreerd zijn bij de Pro Management-portal. Om gebruik te kunnen maken van de door AI aangedreven apparaatbeheermogelijkheden van de Pro Management-portal, is een Teams Rooms Pro- of Teams Rooms Premium-licentie (legacy) vereist.

We bieden verschillende bronnen om u te ondersteunen bij deze transitie. In deze blogpost vindt u een overzicht van de wijzigingen in de licenties, richtlijnen voor het verifiëren of uw organisatie gebruikersabonnementslicenties gebruikt voor Microsoft Teams Rooms en informatie over hoe u kunt overstappen naar het nieuwe licentiemodel.

Er zijn twee nieuwe licentieopties beschikbaar.

De Teams Rooms Pro-licentie biedt verbeterde functies, waaronder intelligente audio en video, de eerste rij en grote galerijen, en ondersteuning voor twee schermen. Daarnaast zijn er geavanceerde beheermogelijkheden zoals extern apparaatbeheer, beleid voor voorwaardelijke toegang en gedetailleerde apparaatanalyses.

De Teams Rooms Basic-licentie biedt kernvergaderervaringen zonder extra kosten. Het omvat planning, deelname aan vergaderingen, het delen van inhoud en whiteboarding voor samenwerking.

We begrijpen dat het kiezen van de juiste licentie voor uw organisatie complex kan zijn en ons team staat klaar om u te ondersteunen bij deze keuze.

Licenties bijwerken

Het updaten van licenties kan een complex en tijdrovend proces zijn voor organisaties. Daarom hebben we een eenvoudig, stap-voor-stap proces ontwikkeld voor het controleren van kleine batches apparaten, evenals een geautomatiseerd script voor het bulksgewijs controleren van licenties om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Klanten met bestaande Microsoft Teams Rooms Standard- of Premium-abonnementslicenties kunnen extra licenties reserveren onder hun bestaande contract om te voldoen aan de nieuwe vereisten.

Neem contact op met een van onze specialisten

We adviseren u om uw huidige apparaatlicenties voor Microsoft Teams Rooms te controleren en u voor te bereiden op deze aankomende wijzigingen. Voor meer informatie over de Teams Rooms Pro en Teams Rooms Basic licenties, vul onze Teams Rooms formulier in en een van onze specialisten zal contact met u opnemen.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.