Terug naar het overzicht

29 augustus 2023

Updates Stimuleren Samenwerking in Nieuwe Microsoft Teams

Microsoft introduceert een set updates voor de nieuwe Teams desktopcliënt om de onderlinge samenwerking in multi-tenant omgevingen op te voeren. De focus ligt op het verfijnen van de chat-, bel-, vergader-, zoek- en het delen van inhoud ervaringen om te voldoen aan de behoeften van de diverse werkdynamiek van vandaag.

De nieuwe Microsoft Teams desktop applicatie is in eind maart in openbare review gelanceerd. Het maakt gebruik van WebView2 technologie voor 2x snellere prestaties en gebruikt minder bronnen dan de klassieke Microsoft Teams desktop app. Microsoft heeft het plan om de nieuwe Teams-client de standaardervaring te laten worden voor Windows-gebruikers in september dit jaar.

De nieuwe Microsoft Teams desktop app introduceert een nieuwe functie waarmee medewerkers gelijktijdig in meerdere tenants en accounts kunnen werken. Deze functie stelt gebruikers in staat om chatberichten te schrijven in hun tenant en tegelijkertijd deel te nemen aan een vergadering in een andere tenant. De Microsoft Teams-app laat gebruikers ook cross-tenant meldingen voor alle accounts en tenants zien.

Grote Update voor de Nieuwe Microsoft Teams Client

Grote Update voor de Nieuwe Microsoft Teams Client om Multi-Tenant Samenwerking te Verbeteren
Microsoft heeft tevens een aantal updates uitgerold om de zoekervaring in de nieuwe Teams desktopcliënt te verbeteren. Gebruikers zien nu één resultaat met de naam van de tenant tijdens het zoeken naar een collega in een multi-tenant organisatie (MTO) groep. In MTO-omgevingen kunnen Microsoft Teams-gebruikers nu de volledige vergaderervaring beleven met whiteboard en andere samenwerkingsfuncties.

Hoewel Microsoft Teams Connect gedeelde kanalen geen MTO-configuratie vereisen, is het toch mogelijk om deze functie te gebruiken voor naadloze inter-tenant-samenwerking. Hiermee kunnen gebruikers bellen, chatten, vergaderen en samenwerken aan bestanden zonder te schakelen tussen verschillende tenants.

Hoe te beginnen met de MTO-mogelijkheden in de nieuwe Microsoft Teams-app

Om de nieuwe functies in Teams mogelijk te maken, moeten IT-professionals hun multi-tenant organisatie (MTO) groep configureren in het Microsoft 365-beheercentrum. Zodra dit is geconfigureerd, zullen de nieuwe mogelijkheden standaard worden ingeschakeld voor alle eindgebruikers zonder extra instellingen of configuraties.

Microsoft rolt de nieuwe MTO-mogelijkheden uit naar alle commerciële gebruikers met de nieuwe Teams-desktopapp op Windows-pc’s. Het bedrijf is van plan deze mogelijkheid uit te breiden naar andere platformen, waaronder macOS, Android en iOS. Microsoft heeft daarnaast beloofd om de MTO-functies te optimaliseren voor een versie van de Microsoft Teams-webapp, hoewel er nog geen exacte uitroltijd bekend is.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.