Terug naar het overzicht

02 september 2023

Microsofts Gedurfde Doorbraak in de Wereld van Mobiele Besturingssystemen

Ooit een op desktops gerichte onderneming, zet Microsoft zijn steeds agressievere stap in de arena van mobiele besturingssystemen onverminderd voort. In een recente update van de Android-interface heeft het technologische powerhouse meer opties toegevoegd aan het miniatuurmenu dat verschijnt wanneer gebruikers teksten selecteren of vasthouden.

Dit heeft dit de functionaliteit van het menu aanzienlijk verbeterd en gediversifieerd, terwijl het nieuwe uitdagingen presenteert.

Nieuwe Toevoegingen als Onderdeel van een Grotere Strategie

De nieuwe toevoegingen zijn onderdeel van een poging om het bereik van drie bekende Microsoft-apps — Bing Chat, Edge en Microsoft 365 — uit te breiden naar Android-platformen. Wanneer Android-gebruikers met deze apps geïnstalleerd teksten selecteren in applicaties zoals Gmail, krijgen ze tot drie extra opties te zien — Zoeken in Edge, Bing Search, en de onlangs geïntroduceerde Microsoft 365 Note.

Zoals veel gebruikers zich zullen herinneren, zijn de opties Zoeken in Edge en Bing Search al meer dan een jaar aanwezig. Deze update markeert echter de première van de Microsoft 365 Note. Deze innovatieve functie opent de Notities-sectie van de Microsoft 365-app, inclusief de geselecteerde tekst.

Beproevende Omschakeling van Microsoft

Maar, de zet van Microsoft is niet zonder zijn nadelen. Vooral de introductie van nieuwe knoppen heeft naar verluidt andere vitale functies zoals Kopiëren en Selecteren in het menu verborgen. Dit is vooral prevalent op Samsung telefoonmodellen, wat bijdraagt aan de frustratie van sommige gebruikers, volgens Windows Latest.

Toch wordt gebruikers een veelbelovende omweg geboden. Als zij naar het uitgebreide menu navigeren en op de optie ‘kopiëren’ klikken in plaats van te kiezen voor de Microsoft 365 Note, kan het Android-menu automatisch aan dit gebruikspatroon aanpassen, waardoor de ‘kopiëren’-knop naar voren komt.

Zetten van Microsoft Signaleert Grootse Plannen

In wezen kan de zet van Microsoft een duidelijke poging zijn om het gebruik van zijn applicaties op Android-platformen te verhogen, waardoor het gebruikersgedrag subtiel word aangepast en zijn positie in de mobiele OS-markt word versterkt. Alleen de tijd zal uitwijzen hoe deze frisse manoeuvre zal uitpakken.

Meer weten?

Neem contact op