Terug naar het overzicht

23 juni 2022

Microsoft Teams-update lost dit vervelende PDF-probleem eindelijk op

Toegang tot PDF-bestanden in Microsoft Teams moet binnenkort een stuk eenvoudiger worden dankzij een nieuwe update voor het videoconferencingplatform.

Microsoft heeft aangekondigd dat het werkt aan het veel soepeler maken van de PDF-ervaring voor gebruikers van de populaire Adobe Acrobat-tool.

Microsoft Teams-beheerders kunnen adobe acrobat binnenkort instellen als de standaard PDF-editor-app, waardoor de vervelende hoofdpijn en frustraties die momenteel worden veroorzaakt telkens wanneer een gebruiker een van de bestanden moet openen, worden verwijderd.

Microsoft Teams en Adobe Acrobat

In zijn vermelding over de officiële Microsoft 365 roadmap, is de update nog steeds in ontwikkeling, met een verwachte openbare lancering in september 2022.

Microsoft merkt op dat beheerders met de wijziging de huidige PDF-voorkeuren in het Teams-beheercentrum kunnen aanpassen, zodat gebruikers bestanden kunnen bekijken en bewerken met Adobe Acrobat als standaard.

Het bedrijf merkt op dat het hoopt deze maand een preview van de update klaar te hebben en de tool zal lanceren voor alle Microsoft Teams-gebruikers op Mac-, web- en desktopversies van het platform.

Het nieuws is de nieuwste productiviteitsupdate die is toegevoegd aan Microsoft Teams, omdat het bedrijf ervoor wil zorgen dat het een nuttige hybride werken werktuig.

Dit omvat de recente toevoeging van updates die grotendeels gericht zijn op het verbeteren van de audiokwaliteit op Microsoft Teams-gesprekken met behulp van AI en machine learning.

In wat welkom nieuws zal zijn voor veel Microsoft Teams-gebruikers, omvatten de nieuwe updates, het resultaat van het gebruik van een machine learning-model dat is getraind op 30.000 uur aan spraakvoorbeelden, echo-onderdrukking, het beter aanpassen van audio in slechte akoestische omgevingen en het toestaan van gebruikers om tegelijkertijd te spreken en te horen zonder onderbrekingen.

Het bedrijf is naar verluidt ook van plan om zogenaamde “Microsoft Teams 2.0” naar zakelijke apparaten binnenkort, nadat het voorheen alleen beperkt was tot consumentenaccounts.

Microsoft Teams 2.0 is rechtstreeks geïntegreerd in de nieuwe Chat-app van Windows 11 en ondersteunt bellen, berichten, audiobediening, vergaderbeheer en native Windows-meldingen, en laat gebruikers nu ook het formaat van vensters wijzigen en antwoorden rechtstreeks vanuit het gesprekstabblad citeren.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.