Terug naar het overzicht

22 juni 2022

Rol van medeorganisator nu beschikbaar in Teams-vergaderingen

Zou het niet geweldig zijn als je een Teams-vergadering zou kunnen organiseren, maar anderen je zouden laten helpen met taken van het type ‘organisator’? Dit is nu beschikbaar, maar heeft enkele beperkingen.

Korte versie:
Organisatoren kunnen de rol van medeorganisator toewijzen aan maximaal 10 specifieke personen die ze uitnodigen voor hun vergadering. Medeorganisatoren krijgen de meeste mogelijkheden van de organisator in de vergadering, inclusief de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de vergaderopties voor de vergadering en deze te wijzigen. Nu beschikbaar.

Details:
Zodra deze functie is ingeschakeld, is de optie “Medeorganisatoren kiezen” beschikbaar. De standaardwaarde voor deze optie is ‘Geen’. Deze nieuwe optie ziet er ongeveer hetzelfde uit als wanneer ‘Specifieke personen’ worden geselecteerd als presentatoren voor de vergadering. De organisator van de vergadering kan op het keuzevak klikken om een vervolgkeuzemenu te openen waarin hij kan kiezen uit de lijst met gekwalificeerde personen die zijn uitgenodigd voor de vergadering.

Om in aanmerking te komen voor de rol van medeorganisator, moet een genodigde een account gebruiken dat zich op dezelfde huurder bevindt als het account van de organisator (dus uw collega’s). Organisatoren kunnen de rol van medeorganisator toewijzen aan maximaal 10 personen.

Medeorganisatoren zullen worden weergegeven als extra organisatoren op het vergaderrooster en ze zullen de meeste mogelijkheden van een organisator in de vergadering hebben. Medeorganisatoren kunnen het volgende doen:

 • Vergaderopties openen en wijzigen
 • Omzeil de lobby
 • Laat mensen uit de lobby toe tijdens een vergadering
 • De vergadering vergrendelen
 • Aanwezige inhoud
 • De vergaderrol van een andere deelnemer wijzigen
 • Beëindig de vergadering voor iedereen

Medeorganisatoren kunnen niet het volgende doen:

 • Creëer en beheer breakout rooms (voordat je wanhoopt, lees dit: Teams Breakout Rooms Presenter ondersteunen
 • Aanwezigheidsrapporten bekijken en downloaden
 • De opname van de vergadering beheren
 • De uitnodiging voor de vergadering bewerken
 • De rol Organisator verwijderen of wijzigen
teams-meeting-co-organizers

De selectie ‘Alleen ik’ voor de vergaderoptie ‘Wie kan presenteren?’ wordt bijgewerkt om aan te geven dat dit van toepassing is op ‘Alleen ik en medeorganisatoren’.

De selectie ‘Alleen ik’ voor de vergaderoptie ‘Wie kan de lobby omzeilen?’ wordt bijgewerkt om aan te geven dat dit van toepassing is op ‘Alleen ik en medeorganisatoren’.

Het gebruik van de rol van medeorganisator voor een vergadering is optioneel. Als u ervoor kiest om de functie medeorganisator niet te gebruiken, verandert er niets.

U hoeft niets te doen. De vergaderoptie ‘Medeorganisatoren kiezen’ verschijnt automatisch op de pagina met vergaderopties wanneer de functie is uitgerold.

Beschikbaarheid:
Eind november tot begin december 2021 midden tot eind mei tot half juni 2022. Nu beschikbaar.

Controleer status:
Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 81391.

Bron: supersimple365

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.