Microsoft Teams Rooms: Windows of Android?

Dus wat is er beschikbaar?

Als we Surface Hubs aan de kant zetten, hebben we nu twee hoofdcategorieën van Teams-oplossingen voor vergaderruimten:

  • Microsoft Teams Rooms op Windows
  • Microsoft Teams Rooms op Android

Hoe zit het met Collaboration Bars ?

Als je deze term eerder bent tegengekomen, vergis je je niet: deze waren absoluut een ding en werden voor het eerst geïntroduceerd in maart 2020, waarbij Yealink en Poly als eerste iets in deze categorie aanboden:

collab-bar.png

Dit waren de eerste op Microsoft Teams gebaseerde Android-apparaten die beschikbaar waren, en het was bij de eerste release heel logisch om ze in hun eigen silo te houden. Bij de eerste release waren er een aantal verschillen tussen op Android gebaseerde oplossingen en op Windows gebaseerde oplossingen die al een tijdje bestaan:

  • Collaboration Bars alleen beschikbaar in alles-in-één-balkvorm (vandaar de naam )
  • Teams Only – geen achterwaartse compatibiliteit met voor Skype voor Bedrijven
  • Beperkte besturingsmogelijkheden – de bijbehorende aanraakpanelen voor vergaderbesturing (bij de eerste release, later meer hierover) zagen er niet uit en voelden niet aan als een MTR op een Windows-aanraakapparaat
  • Enkel display aan de voorkant van de kamer
  • Geen HDMI-ingang voor het delen van inhoud
  • Geen ondersteuning voor externe camera’s
  • Alleen 720p-video
  • Geen directe gastdeelname (ZoomWebex-vergaderingsdeelname)

Het duurde echter niet lang na de eerste release dat Microsoft besloot om de naamgeving voor oplossingen voor vergaderruimten te vereenvoudigen en samenwerkingsbalken onder dezelfde paraplu te brengen als de Windows-gebaseerde Teams Rooms-systemen, van Ignite 2020:

“We vereenvoudigen nu ons portfolio van Teams-apparaten voor gedeelde ruimtes door Collaboration Bars in de Teams Rooms-productfamilie te brengen”

Wat is er nieuw in Microsoft Teams | Microsoft Ignite 2020 – Microsoft Tech Community

Nu de samenwerkingsbalken toetreden tot de Microsoft Teams Room-stal, moesten we nog steeds onderscheid maken tussen Android- en Windows-gebaseerde oplossingen, vandaar MTRoA (Android) en MTRoW (Windows).

comparison-tech

Waar zijn we nu?

Er waren bij de eerste release een aantal functies en mogelijkheden die de op Android gebaseerde oplossing ontbrak, waardoor ze naar mijn mening een niet-kandidaat waren. Om te beginnen was de interface op de tafelblad-touchcontroller niet geschikt voor het beoogde doel. Als je wilde deelnemen aan een geplande vergadering, was dat niet zo erg, maar als je een ad-hocvergadering wilde opzetten en naar gebruikers wilde zoeken? Er was geen toetsenbord op de console: in plaats daarvan zou je de pijlen omhoog-omlaag-links-rechts gebruiken om letters te selecteren van een toetsenbord dat aan de voorkant van het kamerscherm verscheen (vergelijkbaar met het invoeren van een tekstreeks op je tv thuis met een op afstand, maar moeilijker) – gewoon niet goed genoeg voor een bedrijfsklare oplossing voor vergaderruimten. Het enkele scherm was ook de enige optie bij release, niet zo’n probleem voor kleinere ruimtes, maar iets dat niet goed zou wassen in grotere ruimtes. Ten slotte was het gebrek aan HDMI-ingang om het delen van inhoud vanaf een laptop te ondersteunen, of om de integratie van een oplossing voor het delen van inhoud van derden (van organisaties zoals Barco, Crestron, enz.)

Het goede nieuws is dat Microsoft hard heeft gewerkt aan deze tekortkomingen, en hebben nu een sterk verbeterde touch-console-ervaring (zeer vergelijkbaar met de op Windows gebaseerde MTR-touchscreen-ervaring), en er is nu ondersteuning voor twee schermen. Het delen van HDMI-inhoud is nog steeds onderweg, maar staat gepland voor deze maand (juni 2021).

Dus, vergeleken met waar we slechts een handvol maanden geleden waren, zijn op Android gebaseerde oplossingen veel wenselijker. Hier is een actuele vergelijking (in ieder geval op het moment van schrijven):

comparasion_feaure

Houd er rekening mee dat als u een van de hierboven beschreven functies wilt die donkerzwart zijn gemarkeerd, u op dit moment op Windows gebaseerde MTR-oplossingen moet gebruiken. HDMI zou niet te ver weg moeten zijn, maar als je wilt deelnemen aan Zoom- of Webex-vergaderingen vanuit je Microsoft Teams-ruimtesysteem, is Windows vandaag de enige optie. Op de roadmap is aangekondigd dat het naar Android komt, maar hier nog niet.

Modulaire benaderingen

Een andere belangrijke onderscheidende factor tussen op Windows gebaseerde MTR-oplossingen en Android is de algehele vormfactor. Toen het aanvankelijk werd uitgebracht als Collaboration Bars, was de op Android gebaseerde oplossing precies dat: een balk. De Android-computing was in het apparaat ingebouwd, zonder flexibiliteit om een andere camera, systemen van derden voor luidsprekers of microfoons, enz. te gebruiken. Het enige waarmee u hoefde te werken, was een bar, alleen geschikt voor kleinere ruimtes:

logitech

Logitech RoomMate is een van de eerste modulaire Android-computeroplossingen die beschikbaar zal zijn, waarmee u een op Android gebaseerde oplossing in een grotere ruimte kunt implementeren en deze kunt koppelen met een reeks USB-randapparatuur:

poly

Poly werkt ook aan een unieke Android-gebaseerde oplossing, waarbij de Poly G7500-serie codec binnenkort ook wordt gecertificeerd als een Teams Android-apparaat dat kan worden gebruikt met afzonderlijke randapparatuur:

poly-2.png

Wat is hier uniek aan? Welnu, als u een van de vele organisaties bent die heeft geïnvesteerd in codecs uit de Poly(com) Group-serie om Skype voor Bedrijven-vergaderingen te ondersteunen, biedt dit u een upgradepad: vervang gewoon uw Group-codec door een G7500 en u kunt beginnen . De G7500 is achterwaarts compatibel met camera’s en microfoons uit de Group-serie (vereist walta naar IP-converter voor microfoons), dus verwissel eenvoudig de codec en verander uw ruimte in een native ruimte van Teams.

Beide opties zouden binnenkort beschikbaar moeten zijn.

Dus wat moet ik kiezen?

Wanneer u beslist wat de juiste oplossing is voor uw vergaderruimte of samenwerkingsruimtes, is het belangrijk om te beginnen bij uw vereisten. Voordat Android-apparaten op de markt kwamen, was er een eerste beslissingspunt: traditionele ruimte voor videoconferenties of samenwerkingsruimte? Als het antwoord een behoefte was aan een meer traditionele videoconferentie-ervaring, zouden Microsoft Teams Room-oplossingen (op Windows) aan deze vereisten voldoen. Aan de andere kant, als samenwerking hoger op de lijst stond, zou Surface Hub een beter alternatief kunnen zijn.

Het toevoegen van op Android gebaseerde Microsoft Teams Room-oplossingen aan de mix betekent wel dat er een extra beslissingspunt is, en gezien het feit dat we nog niet op gelijke voet staan ​​tussen Windows- en Android-gebaseerde benaderingen, is het essentieel om te weten wat uw vereisten zijn voordat u een beslissing neemt. Gebruik de bovenstaande tabel om te controleren of u kunt doen wat u moet doen op het door u gekozen platform voor vergaderruimten, en belangrijker nog, praat met een Microsoft-partner die goed begrijpt wat er op de markt is en wat net om de hoek – beslissingen die u nu neemt, zullen verstrekkende gevolgen hebben.

Laatste gedachten

Het MTRoA-aanbod van Microsoft evolueert snel en ze zijn niet langer alleen voor kleine huddle-ruimtes. Dat gezegd hebbende, wachten we nog steeds op enkele belangrijke functies, dus voorlopig verwacht ik niet dat op Windows gebaseerde oplossingen op korte tot middellange termijn ergens zullen komen.

Bron: insynctechnology