Terug naar het overzicht

12 juni 2021

FaceTime komt naar Windows en Android

Apple hield deze week zijn jaarlijkse WWDC-conferentie en veel Windows-fans en -gebruikers keken door het gangpad naar de concurrent van Microsoft. Hoewel de grootste nieuwtjes iOS 15, iPadOS15 en macOS Monterey zijn, waren er verschillende andere aankondigingen van Apple. Degene die Windows-gebruikers het meest treft, is het feit dat FaceTime niet langer exclusief is voor Apple-hardware.

Na jaren achter de ommuurde tuin van Apple te hebben gestaan, zal FaceTime via het web zijn weg vinden naar Windows en Android. Sommige functies blijven exclusief voor iPads, iPhones en Macs, maar de mogelijkheid om FaceTime te gebruiken op hardware van een niet-Apple-bedrijf staat voorop.

Na de aankondiging zag ik een mengelmoes van reacties op internet. Sommigen waren enthousiast om de service op Windows- en Android-apparaten te kunnen gebruiken, terwijl anderen dat helemaal niet konden schelen. Dit komt neer op een paar factoren, waarvan de grootste geografie kan zijn.

Hoewel FaceTime populair is in de Verenigde Staten, speelt het in andere landen lang niet zo’n grote rol. In veel gebieden waar Android oppermachtig is aan de mobiele kant, is FaceTime niet zo’n groot probleem.

FaceTime heeft ook meer concurrentie dan ooit van Zoom, WhatsApp en Microsoft Teams, hoewel de laatste meer voor werk wordt gebruikt dan voor chatten met vrienden en familie.

Sommigen op internet vroegen waarom iemand een exclusief communicatieplatform zoals FaceTime zou gebruiken als Zoom of WhatsApp beschikbaar is op elk groot platform.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Het laatste nieuws over Microsoft 365 en Teams wekelijks in jouw mailbox.