Microsoft Teams krijgt chatballonnen, paging-ondersteuning op Windows 10, macOS

Toen Microsoft Teams oorspronkelijk werd aangekondigd, werd het gepositioneerd als een tool voor samenwerking op de werkplek om te concurreren met platforms zoals Slack. Tegenwoordig is Microsoft Teams geëvolueerd naar een plek waar je kunt communiceren zoals op Discord, WhatsApp, en het bedrijf hoopt dat het platform ook voor consumenten kan worden geoptimaliseerd.

In de laatste poging om de chatervaring van Teams te verbeteren, introduceert Microsoft een nieuwe functie genaamd “chat bubbles” – een functie die bekend zal zijn bij Messenger- of WhatsApp-gebruikers.

Wanneer u op uw mobiel een nieuw bericht ontvangt, verschijnt er een chatballon (een zwevende meldingswaarschuwing) op het scherm en deze blijft een paar seconden op de hoogte van al het andere dat u op het scherm doet. Microsoft probeert die ervaring opnieuw te creëren op Windows 10 en macOS door ondersteuning voor nieuwe chatbubbels in Teams in te schakelen.

Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, verschijnen Microsoft Teams-chatbubbels op het hoofdscherm van een vergadering en zullen deelnemers de chat gemakkelijk volgen. Momenteel moeten gebruikers het chatvenster aan de rechterkant van de app openen en door de gespreksgeschiedenis scrollen om het laatste bericht te vinden.

Met chatbubbels verschijnen chats op de schermen van alle deelnemers aan de vergadering en kunnen gebruikers deelnemen aan de discussie zonder naar het huidige chatscherm te hoeven overschakelen. Deze functie maakt “chatten meer centraal in het gesprek”, zei Microsoft.

Natuurlijk kun je de bubbels altijd uitschakelen als je het idee niet leuk vindt.

teams bubbels

De chatbubbelfunctie wordt medio juli uitgerold en zou tegen het einde van de maand voor iedereen beschikbaar zijn.

Paging op grote galerij in Microsoft Teams

In de grote galerijmodus van Microsoft Teams kun je momenteel maximaal 49 video’s op het scherm hebben. Om gebruikers te helpen tot 98 video’s op het scherm te bekijken, introduceert Microsoft ondersteuning voor paging in Teams.

In de huidige weergave Grote galerij, wanneer je meer dan 49 video’s hebt, kun je binnenkort de “paging”-functie gebruiken, d.w.z. navigatieknoppen < en > om de video van andere deelnemers te bekijken.

Paging op grote galerij in Microsoft Teams

De navigatieknoppen verschijnen onder de grote galerij en gebruikers kunnen op de knoppen klikken om meer videodeelnemers te bekijken of ermee in contact te komen.

Deze functie wordt de komende weken ook voor gebruikers uitgerold. Als je niet kunt wachten, kun je je altijd abonneren op het Microsoft Teams preview-programma en beginnen met het testen van de experimentele verbeteringen.

Naast deze kwaliteitsverbeteringen lijkt Microsoft Teams ook ondersteuning te krijgen voor nieuwe presentatormodi, waaronder reportermodus, verbeterde grote galerij op mobiel en meer.

Bron: windowslatest