Terug naar het overzicht

01 augustus 2021

Microsoft Teams bereikt mijlpaal van 250 miljoen actieve gebruikers per maand

Microsoft-functionarissen zeggen dat het Teams-samenwerkingsplatform de mijlpaal van 250 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft bereikt, een stijging van het totaal van 145 miljoen dagelijkse actieve gebruikers in april van dit jaar. Microsoft-executives deelden het nieuwe nummer als onderdeel van de aankondiging van Q4 FY21 van het bedrijf op 27 juli.

Kyle Vikstrom, directeur van Microsoft Investor Relations, deelde het nieuwe Teams-gebruiksnummer met mij voorafgaand aan de Q4 FY21-analistenoproep. De nieuwe statistiek die Microsoft nu gebruikt, is maandelijkse, niet dagelijkse, actieve gebruikers.

Tijdens de winstoproep van Microsoft zeiden functionarissen dat Microsoft bijna 80 miljoen maandelijkse actieve Teams Phone-gebruikers heeft. Ze voegden eraan toe dat 124 organisaties nu meer dan 100.000 gebruikers van Teams hebben en bijna 3.000 meer dan 10.000 gebruikers.

In april 2020 zat Microsoft op 75 miljoen dagelijks actieve gebruikers met Teams. Microsoft-functionarissen hebben gezegd dat de snelle groei van het product grotendeels wordt gevoed door de behoefte aan werken op afstand tijdens de COVID-19-coronaviruspandemie.

Teams maakt deel uit van de categorie “Commerciële cloud” van Microsoft en maakt ook deel uit van de omzetcategorie voor commerciële kantoorproducten en cloudservices. Teams begon als een groepchatplatform, maar Microsoft heeft het in de loop van de tijd veranderd in een bijna besturingssysteemachtig product door de mogelijkheden en functies uit te breiden. Microsoft-functionarissen zeiden dat de inkomsten uit “commerciële cloud” – Office 365, Azure, Dynamics 365 en andere cloudservices – in het vierde kwartaal $ 19,5 miljard bereikten, vergeleken met $ 14,3 miljard een jaar geleden.

Microsoft probeert Teams te laten groeien buiten de gevestigde zakelijke basis door consumentenfuncties aan het product toe te voegen. Microsoft integreert een Teams Chat-knop in de Windows 11-taakbalk in de hoop meer mensen de consumentenmogelijkheden van Teams te laten uitproberen.

Bron: zdnet

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.