Terug naar het overzicht

31 juli 2021

Microsoft brengt eerste Windows 11 bèta uit

De volgende generatie Windows komt dichter bij een publiek debuut met de release van Windows 11 Preview Build 22000.100 voor leden van Windows Insider Beta Channel.

Microsoft verdeelt het Windows Insider-programma in drie kanalen: het Dev Channel, het Beta Channel en het Release Channel. Het is de bedoeling dat builds steeds stabieler worden naarmate ze zich een weg banen door deze kanalen voorafgaand aan hun officiële release voor het grote publiek.

Eerdere Windows 11 Preview Builds zijn vrijgegeven voor het Dev Channel. Dat gold ook voor Windows 11 Preview Build 22000.100 – het debuteerde oorspronkelijk op 22 juli. Nu, een week later, lijkt Microsoft de build stabiel genoeg te hebben bevonden om het bètakanaal te bereiken.

Microsoft zegt dat de Beta Channel-release van Windows 11 Preview Build 22000.100 “geen Chat van Microsoft Teams zal hebben”, die naast deze build is uitgerold naar Dev Channel-testers, maar “zal proberen dit in de komende weken.”

Het bedrijf zegt ook dat het door zijn Dev Channel-testers op de hoogte is gebracht van nog een paar problemen met Windows 11 Preview Build 22000.100. Afgezien van deze kanttekeningen lijkt de release van Beta Channel echter identiek te zijn aan de versie die op 22 juli debuteerde.

Naast het vergroten van de beschikbaarheid van Windows 11 preview-builds, geeft deze uitbreiding naar het Beta Channel leden van het Windows Insider-programma die alleen naar het Dev Channel zijn overgestapt, zodat ze in een nieuw besturingssysteem kunnen rondneuzen, de kans om weer stabielere builds te gaan gebruiken.

Bron: pcmag

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.