Terug naar het overzicht

27 september 2022

Microsoft begint met het uitrollen van Loop-componenten naar Outlook voor Windows

Eerder dit jaar kondigde Microsoft zijn plannen aan om ondersteuning voor Loop-componenten toe te voegen aan zijn Outlook-e-mailclient. Loop-onderdelen zijn al beschikbaar in Microsoft Teams en de Outlook-webapp en Microsoft is nu begonnen met het uitrollen van deze functie in preview naar Outlook voor Windows.

Microsoft lanceerde de Loop-applicatie vorig jaar om realtime en asynchrone samenwerking in zijn Office-apps te ondersteunen. Het is een lichtgewicht app met componenten die kunnen bestaan in meerdere apps, zoals Microsoft Teams, Outlook en OneNote. Microsoft Loop-onderdelen omvatten een tabel, genummerde lijst, lijst met opsommingstekens, alinealijst en takenlijst.

“Loop-componenten zijn live, interactieve, collaboratieve objecten die je kunt insluiten in teamchats en nu ook in e-mails. Wanneer u een loopcomponent verzendt, kan iedereen in de e-mail deze inline bewerken en direct wijzigingen zien. Dat betekent dat je direct in een e-mailbericht kunt samenwerken”, legt het bedrijf uit.

Loop-components-outlook

Hoe Loop-componenten in Outlook-e-mails in te voegen

Als u Loop-onderdelen wilt gebruiken, kunnen Outlook-gebruikers een nieuwe e-mail opstellen of een bestaand bericht beantwoorden. Klik op het looppictogram dat beschikbaar is op de werkbalk en selecteer een component die u in de e-mail wilt invoegen. Eenmaal toegevoegd, kunnen gebruikers samenwerken met hun collega’s door componenten te kopiëren en te plakken tussen Teams-chats en e-mail.

Microsoft breidt de beschikbaarheid van Loop-componenten in zijn Microsoft 365-apps geleidelijk uit. De integratie van deze onderdelen in Outlook voor Windows moet het voor externe teams gemakkelijker maken om in verschillende tijdzones samen te werken.

Microsoft zegt dat de nieuwe integratie van Loop-componenten in Outlook momenteel alleen beschikbaar is voor Office Insiders met Current Channel (Preview) builds. Het bedrijf verwacht deze update eind december algemeen beschikbaar te maken voor alle web- en desktopgebruikers. Het valt echter nog te bezien wanneer Microsoft van plan is om deze functie naar Outlook voor Mac te brengen.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.