Terug naar het overzicht

14 juli 2023

Grote update op komst voor je Microsoft Teams videogesprekken

Deelname aan een Microsoft Teams-gesprek wordt binnenkort wellicht een veel prettigere ervaring dankzij verschillende aankomende updates.

Het videoconferentieplatform werkt aan verschillende nieuwe aanpassingen om de kwaliteit en het nut van cameradiensten voor gebruikers overal te verbeteren.

De nieuwe updates bevatten intelligente camera-ondersteuning voor Teams Rooms op Windows, evenals ondersteuning voor extra videostreams via de Teams Content Camera op Desktop-functie.

Eerste update: IntelliFrame

De eerste update betreft IntelliFrame, een dienst die een aantal camerafuncties mogelijk maakt, waaronder multi-stream video, gezichtsherkenning van deelnemers in de kamer, actieve sprekerherkenning, spraakgebaseerde transcriptie met attributie, en panoramische video op camera’s aan de voorkant van de kamer (180-graden zicht) en midden in de kamer (360-graden zicht).

Microsoft, die de technologie voor het eerst aankondigde in oktober 2022, zegt dat de technologie de camera’s van Teams Rooms op Windows “naar een hoger niveau van intelligentie” zal tillen, volgens de officiële Microsoft 365 roadmap.

De update is momenteel in ontwikkeling, met een verwachte uitrol datum van augustus 2023. Wanneer voltooid, zal het beschikbaar zijn op Teams en Microsoft Surface apparaten, evenals voor Windows desktop gebruikers – hoewel je wel een Microsoft Teams Rooms Pro licentie nodig zal hebben.

Tweede stream

De tweede grote update stelt gebruikers in staat om een tweede videostream in te schakelen ter ondersteuning van zowel hun Persoonlijke Video als Teams Content Camera op Desktop functie.

Content Camera streams stellen gebruikers in staat om zich te concentreren op een bepaalde deelnemer aan het gesprek, maar kunnen ook worden gebruikt om zich te richten op een display zoals een whiteboard, waardoor een presentatie of andere nuttige punten centraal en duidelijk worden belicht.

Gebruikers die de Teams Content Camera op Desktop functie inschakelen, kunnen ook een tweede stream van hun Persoonlijke Video onderhouden, zolang een aparte Camera is geselecteerd om de twee videostreams te ondersteunen.

De functie wordt nu uitgerold en is beschikbaar voor alle Windows en Mac desktop gebruikers.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.