Terug naar het overzicht

16 juni 2023

Microsoft Teams op Windows 11: Grote Verbeteringen en Nieuwe Functies

Cruciale verbeteringen zijn in de maak voor de gratis versie van Microsoft Teams op Windows 11. Deze vernieuwingen zullen de videoconferentiesoftware – vaak als onprettig ervaren – gebruiksvriendelijker en aangenamer maken.

Ondersteuning voor de ‘community’-functie van Microsoft wordt toegevoegd aan de ingebouwde Teams-app. Dit is een professioneel alternatief voor Discord. Daarnaast zal Microsoft Designer, een handige generatieve AI-kunsttool, geïntegreerd worden in Teams. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig afbeeldingen voor verschillende doeleinden maken.

Communities in Teams: Samenwerking naar een Hoger Niveau

In december zijn de Microsoft Teams ‘communities’ gelanceerd. Deze communities bieden families, vrienden en bedrijven een platform om vergaderingen te plannen, agenda’s te delen en te chatten, vergelijkbaar met Slack of Discord. Tot nu toe was deze functie beperkt tot mobiel, maar met de huidige uitbreiding kunnen ook Windows 11-gebruikers deelnemen.

Het Belang van Teamwerk

“Community-eigenaren kunnen op Windows 11 vanuit niets communities creëren, leden delen en uitnodigen, evenementen organiseren, content modereren met belangrijke vertrouwens- en veiligheidsfuncties, en op de hoogte blijven van alle relevante activiteiten,” legt Amit Fulay, vice-president van Microsoft Teams, uit in een blogpost. Hij onthult ook dat Microsoft van plan is deze functionaliteit uit te breiden naar Windows 10, macOS en de webversie van Teams.

Creativiteit in Teams via Microsoft Designer

Binnenkort komt een preview-versie van Microsoft Designer beschikbaar in Teams voor Windows 11. Deze tool zal gebruikers helpen bij het ontwerpen van community-banners, profielfoto’s en evenementbeelden. Het is dezelfde dienst die al in Microsoft Edge is geïntegreerd, en gebruikt Dall-E en Adobe Express-functies voor eenvoudige AI-beeldgeneratie.

Naast deze spannende updates krijgen communities in Teams ook verbeteringen op mobiel en in algemene bruikbaarheid. Zo kun je video’s opnemen met je telefoon en filters toepassen op video’s en foto’s binnen de app.

Teams: Van Monotoon naar Levendig

Het is bemoedigend om te zien dat Microsoft Teams een significante update krijgt, waardoor het platform aantrekkelijker wordt voor dagelijks gebruik.

Hoewel Discord overweldigend kan zijn voor nieuwe gebruikers, maakt de geleidelijke introductie van vergelijkbare functies in Teams het platform minder intimiderend. Met deze updates wordt Teams een leuker en toegankelijker platform voor online samenwerking. Wij zijn enthousiast over deze updates en kunnen niet wachten om volop memes te maken met de Designer-tool!

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.