Terug naar het overzicht

19 juni 2023

Microsoft Dynamics 365 optimaliseert projectmanagement en bedrijfsprocessen met AI

Microsoft heeft deze week nieuwe verbeterde functies geïntroduceerd voor zijn Dynamics 365 ERP-oplossingen, met als doel het veranderen van de manier waarop bedrijven projectmanagement, financiën en supply chain-taken aanpakken. De bijgewerkte mogelijkheden weerspiegelen de missie van Dynamics 365 Copilot: zakelijke gebruikers ondersteunen door integratie van CRM en ERP om innovatie te stimuleren en resultaten te verbeteren in elke bedrijfssector.

Generative AI en Dynamics 365 Copilot

De bedrijfswereld vertrouwt steeds meer op AI om processen te optimaliseren, van planning tot prognoses. De focus ligt nu op generative AI, een baanbrekende technologie die werkmethoden revolutionair zal veranderen door innovatie binnen ERP te stimuleren. Dynamics 365 Copilot maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen in generative AI om routinetaken te automatiseren en het volledige potentieel van de beroepsbevolking te benutten.

Vereenvoudigd projectmanagement met Copilot

Met Copilot kunnen projectmanagers snel nieuwe projectplannen genereren voor nieuwe opdrachten in slechts enkele minuten in plaats van uren. Dit gebeurt eenvoudigweg door de projectdetails te beschrijven met natuurlijke taal. Copilot genereert dan een projectplan dat verder kan worden aangepast door de projectmanager. Copilot-functies worden ook geïntroduceerd voor Dynamics 365 Project Operations om tijd te besparen op projectstatusrapporten, taakplanning en risicobeoordelingen.

Projectstatusrapporten en meer met Copilot

Zodra het project in uitvoering is, kan de projectmanager Copilot gebruiken om een projectstatusrapport te maken, dat in een oogwenk wordt gegenereerd. Voor projectsucces kan Copilot worden gebruikt om risico’s te identificeren en voortdurend mitigerende strategieën voor te stellen, zoals het opsporen van veelvoorkomende projectrisico’s die een project kunnen destabiliseren, zoals aanzienlijke vertragingen of budgetoverschrijdingen.

Conclusie: Dynamics 365 en bedrijfstransformatie

De onlangs aangekondigde verbeteringen aan Dynamics 365 Copilot zijn bedoeld om een aanzienlijke transformatie teweeg te brengen in de manier waarop bedrijven projectmanagement, financiën en supply chain-operaties aanpakken door gebruik te maken van de kracht van AI. Bedrijven kunnen profiteren van gestroomlijnde processen, nauwkeurige voorspellingen en tijdbesparing, wat leidt tot een hogere productiviteit en betere bedrijfsresultaten.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.