Terug naar het overzicht

12 juni 2023

OneNote op Windows krijgt geïntegreerde videoweergave en Stream 2.0-ondersteuning

Microsoft werkt aan een van de “meest gevraagde” functies voor OneNote op Windows, met name voor docenten. Het bedrijf wil ondersteuning toevoegen voor Stream 2.0 samen met een nieuwe “unfurl”-ervaring waarmee gebruikers gekoppelde video’s in hun notities kunnen insluiten.

Geïntegreerde videoweergave binnen OneNote

In tegenstelling tot de huidige situatie waarin gebruikers naar een andere app worden doorgestuurd wanneer ze op een gekoppelde video in OneNote klikken om deze te bekijken, kunnen ze de video binnenkort binnen de OneNote-desktopclient bekijken.

Wat is Stream 2.0?

Stream 2.0 is ontworpen om gebruikers te helpen video’s op te nemen, uploaden, ontdekken, delen en beheren. Het beschikt ook over betere logging en analyse en is geïntegreerd met apps binnen Microsoft 365 om de toegankelijkheid te verbeteren. Hierdoor wordt het eenvoudiger om video’s op te slaan en te gebruiken in SharePoint, Teams en OneDrive.

Releasedatum en aanvullende functies

Deze functie (tag 138601) is toegevoegd aan de Microsoft 365 Roadmap op 14 juni 2023. Microsoft heeft nog geen releasedatum aangekondigd voor de algemene beschikbaarheid. In de meeste gevallen zijn deze data echter onderhevig aan wijzigingen. We zullen u op de hoogte houden van eventuele veranderingen.

Microsoft heeft verder toegevoegd dat gebruikers de gekoppelde video’s in OneNote kunnen formatteren, inclusief het aanpassen van de grootte en vorm.

In gerelateerd nieuws heeft Microsoft onlangs een nieuwe functie toegevoegd aan OneNote waarmee gebruikers markeringen die ze op hun notities hebben gemaakt, kunnen wissen door eroverheen te krabbelen. Deze “krasbeweging” kan worden gebruikt om woorden of tekeningen te wissen.

Er zijn veel functies toegevoegd aan de nieuwe, uniforme OneNote, waaronder enkele populaire functies uit andere versies van OneNote, zoals de mogelijkheid om te schakelen van horizontale naar verticale tabbladen voor betere navigatie. Vorig jaar verborg Microsoft de oude OneNote voor Windows 10 in de Microsoft Store, mogelijk om meer mensen over te laten stappen naar de nieuwere versie.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.