Terug naar het overzicht

20 augustus 2023

Bing Chat in Edge: Veel Meer dan Gewoon ChatGPT

Ja, de Bing Chat-zijbalk in Edge maakt gebruik van ChatGPT, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Hoewel het fundament van Bing Chat op de ChatGPT-technologie is gebouwd, heeft Microsoft het verrijkt met exclusieve features en naadloos geïntegreerd in het webbrowsen. Hierdoor functioneert het als een directe online assistent.

Tekst genereren met Bing Chat via ChatGPT 4

Bing Chat begon als een simpele chatinterface, maar heeft sindsdien een enorme evolutie doorgemaakt. Microsoft introduceerde het Compose-tabblad, waarmee je tekst kunt genereren gebaseerd op een opdracht, allemaal binnen een gebruiksvriendelijke interface.

Voer je opdracht in, kies de toon (professioneel, informeel, humoristisch enz.), het formaat (blogpost of e-mail) en de lengte. Nadat je klaar bent met instellen, kun je een voorbeeld van de tekst direct onder je invoer bekijken. Wat nog beter is? In tegenstelling tot de gratis versie van ChatGPT, maakt Bing Chat standaard gebruik van GPT-4, het meest recente en geavanceerde taalmodel van OpenAI.

Samenvatten en chatten over webpagina’s of documenten

Misschien weet je al dat je Bing Chat kunt vragen om documenten, artikelen en andere teksten samen te vatten. Maar het gaat verder: je kunt inhoudelijk een gesprek hebben over de aangeleverde tekst. Stel vragen over specifieke onderwerpen die in het document aan bod komen en Bing Chat biedt uitgebreide antwoorden.

Beelden genereren zonder DALL-E te raadplegen

Bing Chat is ook geïntegreerd met DALL-E van OpenAI. Wil je een afbeelding genereren? Geef gewoon de opdracht en Bing Image Creator tovert meerdere afbeeldingen voor je.

Stel de toon van de antwoorden in

Tijdens het chatten met Bing zie je drie tabbladen bovenaan. Standaard biedt Microsoft je ‘Balanced’ antwoorden, maar je kunt dit op elk gewenst moment wijzigen naar ‘More Creative’ of ‘More Precise’.

Exporteer elk antwoord naar Word, PDF of tekstbestand

Een reden om Bing Chat voor werk te gebruiken: je kunt elk gegenereerd antwoord of tekst omzetten naar een Word-document, PDF of een simpel tekstbestand.

Praat met afbeeldingen

Bing Chat ondersteunt ook het uploaden van afbeeldingen, zowel in de mobiele app als in de zijbalk. Vraag Bing Chat over de afbeelding, bijvoorbeeld om onbekende objecten te identificeren.

Webacties uitvoeren vanuit de Edge-zijbalk

Bing Chat streeft ernaar Google (of Bing zelf) volledig te vervangen. Wil je een film kijken? Bing Chat helpt je niet alleen bij het vinden van een film, maar brengt je ook direct naar de betreffende streamingpagina.

Plugins van ChatGPT komen naar Bing

Tijdens de Build-conferentie van Microsoft werd aangekondigd dat het bedrijf dezelfde open plugin-standaard gebruikt als OpenAI. Dit betekent dat ontwikkelaars plugins kunnen creëren voor elke dienst die deze standaard ondersteunt. Binnenkort kun je naadloos integreren met apps zoals Zapier, Kayak, Zillow en meer, rechtstreeks in Bing Chat.

Kortom, Bing Chat is niet alleen een alternatief voor ChatGPT, het is een uitgebreide assistent voor je browserervaring. Probeer het nu uit in Edge!

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.