Terug naar het overzicht

26 september 2022

Werk vanaf elke locatie op elk apparaat met Windows 365 Cloud PC

Organisaties investeren in de service om hybride werken te vergemakkelijken en de werkervaring van hun werknemers tijdens het reizen te verbeteren

Er is een permanente verandering in hoe en waar mensen werken.

De afgelopen jaren hebben organisaties geleerd dat het mogelijk is om mensen aan te nemen in geografische gebieden waar ze misschien geen historisch gevestigde werknemers hebben. Dit heeft bedrijven in staat gesteld hun geografische bereik uit te breiden en tegelijkertijd nieuw talent te werven.

Een van de benaderingen die onze klanten hebben gebruikt om werkstations in te richten voor dit nieuwe volledig externe personeelsbestand, is het implementeren van Microsoft Windows 365. De cloudservice stelt organisaties in staat om binnen enkele minuten een volledig beheerde machine te implementeren, waardoor fulltime externe werknemers onmiddellijk aan de slag kunnen.

Windows 365 Cloud PC
Windows 365 Cloud PC

Maar wat gebeurt er nu mensen hun weg terug naar kantoor beginnen te vinden? Een onderzoek in opdracht van Microsoft dat werd uitgevoerd door Forrester – Understanding The Role Of Modernized PC In Hybrid Work Environment Optimization – toonde aan dat 53 procent van de mensen de voorkeur geeft aan een baan waarmee ze op afstand kunnen werken. Deze zelfde personen willen echter ook de flexibiliteit hebben om op kantoor te werken wanneer dat nodig is. Windows 365 biedt zowel beveiliging als prestaties, terwijl het mensen een consistente machine-ervaring biedt, ongeacht vanaf welk apparaat ze werken. Door Windows 365 te gebruiken, kunnen werknemers die voornamelijk op afstand werken, volledig functioneel blijven wanneer ze weer op kantoor zijn.

Onze klanten beginnen nu weer zakelijk te reizen, waardoor nieuwe eisen worden gesteld aan de toegankelijkheid van hun gegevens. Een van de grootste zorgen die organisaties hebben bij het implementeren van cloud-aangedreven desktops is het faciliteren van de mogelijkheid om offline te werken, vooral voor werknemers die mogelijk per vliegtuig reizen. Microsoft heeft dit probleem aangepakt met Windows 365 Offline, waarmee gebruikers in Windows 365 kunnen werken, zelfs als ze niet verbonden zijn met internet. Wanneer de connectiviteit is hersteld, wordt de Cloud PC automatisch opnieuw gesynchroniseerd met de service, wat een handige en betrouwbare werkervaring oplevert.

Terwijl de wereld hybride werk blijft omarmen, moeten alle bedrijven zich richten op het in staat stellen van hun werknemers om gemakkelijk heen en weer te schakelen tussen werk op afstand en op kantoor op de meest veilige manier mogelijk. Dit is het moment voor alle organisaties om ervoor te zorgen dat de tools en technologieën aanwezig zijn om werknemers in staat te stellen overal veilig te werken.

Bron: technologyrecord

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.