Terug naar het overzicht

13 september 2023

Microsoft Teams’ AI-bibliotheek: Productiviteitsboost volgende maand

Microsoft maakt zich klaar om volgende maand zijn Teams’ AI-bibliotheek te lanceren en zo ontwikkelaars in staat te stellen AI-gedreven tools te bouwen en de productiviteit van werknemers te verbeteren.

De Teams-AI-bibliotheek: verbetering van efficiëntie en productiviteit

De bibliotheek, die een reeks codefuncties omvat, helpt bij de integratie van grote taalmodellen (LLM’s) in Teams. Hierdoor kunnen ontwikkelaars geavanceerde gespreksapps voor Teams maken om de efficiëntie van collega’s te verbeteren.

Het officiële routekaartbericht vermeldt:

“De Teams AI-bibliotheek biedt ontwikkelaars een suite van codefuncties die de integratie van grote taalmodellen vereenvoudigen. Het vergemakkelijkt het creatieproces van bots, berichtextensies en interacties met Adaptive Cards.
Naast deze functies zal de Teams AI-bibliotheek ook functies bieden voor het produceren van bots, berichtextensies en adaptieve kaarten – dit allemaal ter ondersteuning van de integratie van LLM’s.”

Copilot: de veelbelovende disruptor

Microsoft’s toonaangevende AI-oplossing, Copilot, zal worden geïntegreerd in de hele Microsoft 365-suite, waaronder Word, Excel, Power, Outlook en Teams. Van intelligente Teams meeting recaps tot het opstellen van Outlook e-mails met diverse tonen, het groeiende aanbod van productiviteitsverhogende functies maakt Copilot een steeds aantrekkelijker product dat de werking van veel bedrijven kan verstoren.

Wat met de andere AI-projecten van Microsoft?

Bing Chat Enterprise is wellicht de bekendste van Microsoft’s andere AI-diensten. Bing Chat’s generatieve AI-kenmerken waren voorheen alleen beschikbaar in Edge voor consumenten.
Afgelopen maand werd Bing Chat Enterprise beschikbaar in preview voor verschillende Microsoft 365 licenties.
Later in augustus lanceerde Microsoft ondersteuning voor Bing Chat Enterprise in de Windows Copilot Preview.

Conclusie:

De komst van Microsoft’s Teams’ AI-bibliotheek belooft een game-changer te zijn voor ontwikkelaars, en mogelijk ook voor de algehele productiviteit binnen bedrijven. Tegelijkertijd zijn de andere AI-projecten, zoals Copilot en Bing Chat Enterprise, belangrijke initiatieven die bijdragen aan het vormgeven van de toekomst van Microsoft als een leider op het gebied van AI.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.