Terug naar het overzicht

25 mei 2022

Microsoft 365 komt met een gloednieuwe Outlook

Microsoft Outlook is gemakkelijk een van de beste e-mailservices die er zijn, vooral als u e-mail voor werk gebruikt – wat, nou ja, iedereen is.

Maar het bedrijf rust niet op zijn lauweren, vooral wanneer Google Gmail voortdurend verbetert, en een nieuw uitgebrachte productroadmap voor Microsoft 365 laat zien dat Outlook een aantal behoorlijk nette upgrades krijgt.

Na onlangs de nieuwe One Outlook-client te hebben geplaagd, die aanvankelijk werd gelekt, lijkt Microsoft op weg naar een toekomst waarin alles in perfecte harmonie werkt.

Gloednieuwe Outlook

Outlook krijgt een nieuwe look en feel, berichtherinneringen, een enkele weergave voor agenda, taken en e-mails, naast andere wijzigingen. Dingen worden nog steeds afgerond, dus kijk in de toekomst terug voor meer, maar het ziet er redelijk goed uit.

En het lijkt er niet op dat Microsoft daar stopt. Volgens de roadmap zal Outlook vanaf ongeveer juli 2022 dieper worden geïntegreerd met de andere services van Microsoft, een grote bonus voor iedereen die zich abonneert op de suite met tools.

“We voegen een manier toe voor gebruikers om snel toegang te krijgen tot To Do, Org Explorer, Yammer Communities en Bookings rechtstreeks in Outlook”, zegt het bedrijf. “Je kunt deze ervaring ook aanpassen door favoriete Outlook- en Microsoft 365-apps vast te maken.”

De update wordt wereldwijd uitgerold en het lijkt erop dat Microsoft al redelijk ver in de ontwikkeling moet zijn, gezien het tijdsbestek van juli.

Strijd om het kantoor

Naarmate de pandemie bedrijven dwong om hybride te werken, is de reeks tools van Microsoft nog belangrijker geworden , maar rivalen zijn ook op het toneel geëxplodeerd.

Microsoft van zijn kant is een enorme groei geweest voor Teams – die in Q4 2021 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers passeerde, oplopend van 250 miljoen medio 2021 – omdat de Office-inkomsten kwartaal-op-kwartaal blijven groeien.

Maar Google heeft een enorme toename gezien in het aantal mensen en bedrijven dat zijn Workspace-tools gebruikt, gedreven door het feit dat Documenten en vele anderen gratis beschikbaar zijn.

Slack heeft ook het gebruik zien stijgen, nadat het in juli vorig jaar voor ongeveer $ 27,7 miljard door Salesforce werd overgenomen.

De winnaar van de race naar externe enterprise-tools valt nog te bezien, maar Microsoft heeft zichzelf in een goede positie gebracht en het verder integreren van Outlook in het ecosysteem versterkt dat alleen maar.

Bron: wiredfocus

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.