Terug naar het overzicht

25 september 2023

Microsoft Lanceert Windows 365 Boot en Windows 365 Switch

Microsoft zet een stap vooruit in het optimaliseren van organisatorisch gebruik van Windows 11 Cloud-pc’s door de algemene beschikbaarheid van Windows 365 Boot en Windows 365 Switch aan te kondigen, gepland voor lancering op 26 september. Deze functies, onderdeel van de nieuwste update voor Windows 11 versie 22H2, hebben als doel de gebruikerservaring te verbeteren door de cloud naadloos te integreren met de vertrouwde pc-omgeving.

Windows 365 Cloud PC Ontwikkeling

In juli 2021 introduceerde Microsoft Windows 365 Cloud PC, een virtuele versie van het besturingssysteem beschikbaar in de cloud. Een maand later, in augustus, werd Cloud PC verder ontwikkeld met de lancering van Windows 365, waardoor het Windows-platform naar Microsoft cloud via Azure werd gebracht. De nieuwste updates versterken de Windows cloud PC-ervaring verder.

Windows 365 Boot: Toegang tot Cloud PC Stroomlijnen

Windows 365 Boot verschaft medewerkers een directe inlogmethode voor hun Windows 365 Cloud PC, wat het de primaire Windows-ervaring op hun apparaat maakt. Bij het opstarten leidt het systeem gebruikers meteen naar hun Windows 11 inlogpagina en daarna direct naar hun Cloud PC, zonder bijkomende stappen. Dit is met name handig voor gedeelde apparaten, waar shift- of deeltijdwerkers via een uniek ID toegang krijgen tot hun persoonlijke en beveiligde Cloud PC.

Windows 365 Switch: Overgang tussen Cloud PC en Lokale Desktop Vergemakkelijken

Een andere opmerkelijke functie, Windows 365 Switch, stelt gebruikers in staat om moeiteloos over te schakelen tussen een Windows 365 Cloud PC en een lokale desktop via vertrouwde toetsenbordcommando’s, muisklikken of veegbewegingen. Deze functie is geïntegreerd in Windows 11 via de Taakweergave-functie, wat vooral gunstig is voor bring-your-own-PC (BYOPC) programma’s.

Voordelen en Integratie

Microsoft rolde Windows 365 Switch vorige maand uit in preview. Microsoft stelt dat Windows 365 Switch diverse voordelen oplevert voor gebruikers en organisaties. Deze omvatten snellere en veiligere toegang tot hun Cloud PC, een vloeiende integratie met de lokale Windows 11-installatie en toegang tot bestanden, instellingen en apps in beide omgevingen.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.