Terug naar het overzicht

27 januari 2022

Microsoft Teams heeft nu meer dan 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers

Tijdens de jaarlijkse earnings call met investeerders gaf Satya Nadella een aantal nieuwe gebruikscijfers voor Teams. De samenwerkingsdienst heeft nu blijkbaar meer dan 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Microsoft rapporteert niet langer dagelijks actieve Teams-gebruikers, maar er is een kans dat die cijfers waarschijnlijk allemaal hoger zijn dan de 10 miljoen dagelijks actieve gebruikers die in april 2021 werden gemeld. Dit nieuwe maandelijkse actieve nummer zou nog steeds geen verrassing moeten zijn, aangezien Teams in juli 2021 voor het laatst 250 miljoen maandelijkse actieve gebruikers bereikte. Dat betekent een stijging van 20 miljoen tussen het afgelopen half jaar.

Volgens Nadella ziet Teams echter ‘groei in elk segment’. Met name in het segment van de eerstelijnswerkers. Eerstelijnswerkers gebruiken 2x yoy, inclusief Walmart, dat teams koos voor hun meer dan 2 miljoen eerstelijnswerkers dit kwartaal.

Volgens Nadella wordt Teams ook ‘de standaard voor unified communications’. De CEO zegt dat meer dan 90% van de Fortune 500-bedrijven dit kwartaal Teams Phones gebruikte. Eerder deelde Microsoft dat 124 organisaties meer dan 100.000 gebruikers hadden die de Teams-service gebruiken voor communicatie en samenwerking. In het verleden zei hij ook dat 3.000 organisaties meer dan 10.000 gebruikers op het platform hadden.

Het lijkt er niet op dat de nieuwe Omricon-variant van het COVID-19-virus Teams vertraagt. U kunt meer te weten komen en dieper ingaan op de cijfers van microsoft’s FY22 Q2 earnings call op de Investor Relations-website van Microsoft.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.