Terug naar het overzicht

26 januari 2022

Microsofts nieuwe ‘One Outlook’-app lekt online

Microsoft test een nieuwe Outlook-app die de ingebouwde Mail- en Agenda-apps op Windows 10 zal vervangen. Codenaam Monarch en “One Outlook”, de app is “een nieuwe versie van Outlook ontworpen voor ervaringen op groot scherm”, volgens een gelekte versie van de app.

Hoewel de gelekte app niet functioneel is zonder een volledig intern Microsoft-account, vervangt de One Outlook-app desktopversies (win32 en UWP) van Outlook, Outlook Web Access (OWA) en de macOS-desktopclient.

Microsoft bouwt één desktopclient die gebaseerd zal zijn op de webversie van Outlook. De gelekte app bevindt zich duidelijk in een vroege staat en Microsoft waarschuwt werknemers zelfs dat deze momenteel is ontworpen voor “dappere hondenvoerers” en geen offline modus bevat. Dogfood is een term die door Microsoft en andere softwarebedrijven wordt gebruikt om vroege versies van hun eigen code te testen en te gebruiken.

Deze vroege versie is gelekt, maar een definitieve vervanging voor de Windows 10 Mail-app komt mogelijk pas volgend jaar. Windows Central meldt dat deze client waarschijnlijk tegen het einde van 2021 een groter preview-programma zal aangaan, met als doel de Mail- en Agenda-apps op Windows 10 in 2022 te vervangen.

Bron: zdnet, Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.