Terug naar het overzicht

11 februari 2022

Je kunt binnenkort je LinkedIn-profiel laten zien op Microsoft Teams

LinkedIn en Microsoft Teams gaan elkaar een stuk beter leren kennen.

Microsoft is van plan om enkele van zijn meest succesvolle software-aanbiedingen veel dichter bij elkaar te brengen in een nieuwe update van zijn videoconferentieplatform.

Het bedrijf heeft aangekondigd dat het werkt aan een nieuwe functie waarmee LinkedIn-profielen kunnen worden weergegeven in Microsoft Teams.

De informatie wordt weergegeven in persoonlijke chats, wat betekent dat collega’s meer te weten kunnen komen over hun collega’s, bijvoorbeeld bij het plannen van een project of bij het zoeken naar hulp bij onboarding.

Microsoft Teams LinkedIn

De officiële vermelding in de Microsoft 365-roadmap merkt op dat de wijziging gebruikers in staat stelt om LinkedIn-profielen van hun collega’s in 1: 1-chats te zien. Gebruikers kunnen informatie over het profiel van een persoon bekijken via het LinkedIn-tabblad in het 1: 1-chatpaneel.

De update is momenteel nog in ontwikkeling, waarbij Microsoft op dit moment een releasedatum van maart 2022 projecteert. De tool is ook algemeen beschikbaar voor alle wereldwijde gebruikers in Microsoft Teams web- en desktopversies.

Microsoft kocht LinkedIn in 2016 voor ongeveer $ 26,2 miljard omdat het voet aan de grond leek te krijgen in de sociale mediaruimte. De stap is tot nu toe succesvol gebleken, waarbij de meest recente financiële resultaten van Microsoft aantonen dat productiviteit en bedrijfsprocessen, waaronder Microsoft 365 en LinkedIn, met 19% op jaarbasis zijn gestegen tot $ 15,9 miljard.

De site heeft echter moeite gehad om door te breken op de potentieel lucratieve Chinese markt, waarbij Microsoft gedwongen werd om InCareer te lanceren, een volledig nieuwe app uitsluitend voor Chinese gebruikers nadat het gedwongen was zijn standaardaanbod in te trekken.

Elders lijkt LinkedIn echter te genieten van een sterke groei in andere markten, waarbij Microsoft onlangs de lancering van zijn wereldwijde Services Marketplace voor freelancers aankondigde en een Hindi-optie toevoegde, waardoor de service wereldwijd voor meer dan 600 miljoen sprekers werd geopend.

Microsoft Teams blijft van kracht naar kracht gaan, met de nieuwste cijfers van het bedrijf waaruit blijkt dat de service nu meer dan 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers (MAU’s) heeft.

Uit recente gegevens verzameld door softwarebedrijf StarLeaf bleek dat bijna alle (97%) bedrijven zeggen dat tools zoals Zoom, Webex en Teams nu essentieel zijn voor hun activiteiten.

Meer dan de helft (57%) van de 2.000 in het Verenigd Koninkrijk gevestigde respondenten beweert dat hun bedrijf niet langer dan een uur zou kunnen werken zonder toegang tot hun communicatiemiddelen, terwijl 27% toegaf dat ze moeite zouden hebben om zelfs maar 30 minuten te functioneren.

Bron: techdata

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.