Hoe jij het meeste uit de Teams Together mode haalt.

De Together mode (hierna genoemd Samen modus) is een nieuwe optie in Microsoft Teams, de belangrijkste app van Microsoft voor teamwerk en teamverbinding. Je hebt het waarschijnlijk inmiddels gezien; iedereen is verenigd in een virtuele ruimte alsof het een theater is in plaats van gescheiden te zijn in dozen.

Op een bepaald niveau is de Samen-modus een eenvoudige benadering om vergaderingen beter te laten voelen tijdens de pandemie, maar er is ook een dieper niveau dat raakt aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten over cognitie, sociale perceptie en communicatie.

Together-modus heeft een unieke uitstraling, maar het heeft ook een uniek gevoel. Mensen worden doorgaans meer ontspannen, meer aandacht voor elkaar, speelser en toch meer gericht op gedeelde doelen. Het ontwerp biedt unieke voordelen: minder vermoeidheid door frequente videovergaderingen, een beter contact met anderen en effectievere vergaderingen.

Bekijk in deze blog hoe u het meeste uit de Together mode kunt halen.

Wanneer gebruik je het:

Het oorspronkelijke ontwerp is geoptimaliseerd om mensen te helpen tijdens de pandemie. Voorlopig is de modus Samen ideaal wanneer elke persoon voor een webcam op een andere locatie staat. We onderzoeken hoe het ontwerp kan evolueren om conferentieruimtes en andere situaties te ondersteunen.

De Together mode is bijzonder geschikt voor oproepen waarin meerdere mensen zullen spreken; we merken dat het voor mensen gemakkelijker en comfortabeler is om momenten te vinden om een ​​gesprek aan te gaan.

  • De Together mode helpt wanneer u naar veel videovergaderingen moet gaan. De meeste gebruikers melden minder vermoeidheid tijdens het vergaderen.
  • De Together mode is handig als een groep moeite heeft om oplettend te blijven, bijvoorbeeld in het onderwijs.
  • De Together mode ondersteunt presentatoren die ‘de ruimte moeten lezen’ of energie van deelnemers moeten krijgen.

Wanneer moet u het niet gebruiken:

Als u fysieke inhoud in uw omgeving moet laten zien, zoals een fysiek whiteboard, dan is de modus Samen op dit moment niet de beste keuze, omdat het u alleen, en niet uw omgeving, naar de gedeelde ruimte brengt.

De eerste versie van de modus Samen is niet geoptimaliseerd om het scherm te delen met PowerPoint-presentaties. Als een PowerPoint-presentatie het belangrijkste evenement is en de hele tijd van een vergadering in beslag neemt, is de Samen-modus wellicht niet nuttig.

Werkt het beste wanneer gebruikers niet rondlopen of de camera of het scherm anderszins bewegen tijdens de sessie. Het ziet er raar uit, alsof je op je stoel rondspringt.

De modus Samen is boeiender dan een typische videochat en leidt daarom meer af van potentieel onveilige taken zoals autorijden. Je zou kunnen denken, waarom zou je mensen zelfs aansporen om tijdens het rijden niet te videochatten? Ik wou dat ik kon zeggen dat ik nooit mensen zie die het proberen te doen! Alsjeblieft niet.

De eerste release van de Together-modus ondersteunt maximaal 49 mensen tegelijk optimaal. De modus Samen is misschien nog steeds de beste keuze voor een vergadering met meer dan 49 deelnemers, maar dat hangt af van veel details over hoe de vergadering wordt gehouden. Best practices voor grote vergaderingen in de modus Samen zijn nog in opkomst.

Een kleine introductie in de wetenschap achter de Together mode:

Mensen in de modus Samen weten waar anderen zich in een gedeelde virtuele ruimte bevinden. Dat betekent dat je hersenen kunnen bijhouden wat andere mensen op een natuurlijke manier signaleren of emoteren, afhankelijk van sociale / ruimtelijke perceptie; mensen kunnen elkaar intuïtief non-verbaal signaleren. In een raster weet je vanuit hun oogpunt niet waar andere mensen op het scherm zijn ten opzichte van jou, dus natuurlijke blikken en andere subtiele aanwijzingen zijn onmogelijk.

De modus Samen creëert een gedeelde ruimte waarin mensen niet worden gescheiden door barrières. In een overlappende ruimte zijn, kan leiden tot gek gedrag, zoals wanneer mensen “high five” zijn, maar er is ook een aanzienlijk voordeel. Mensen besteden meer aandacht aan elkaar en kunnen een beter gevoel krijgen van een gedeeld belang in de situatie en een gedeelde reis. Constructief gedrag duidt op een mate van toewijding die niet wordt gesignaleerd wanneer gek gedrag zelfs niet mogelijk is.

De modus Samen creëert een bruikbare illusie dat het oogcontactprobleem is verminderd. (Oogcontact is een klassiek probleem bij videoconferenties; mensen lijken de verkeerde kant op te kijken.) De illusie is gebaseerd op de unieke geometrie; iedereen kijkt door een grote virtuele spiegel naar de hele groep. De geometrie voelt natuurlijk aan, maar het blijkt dat het menselijk brein niet goed is in het volgen waar iemand anders erin kijkt. Zodra directe oogcontactfouten moeilijk te detecteren zijn, positioneren mensen zichzelf intuïtief om te kijken alsof ze op de juiste manier op elkaar reageren.

Praktische tips voor het gebruik van de Together mode:

Het lijkt misschien vreemd om jezelf eerst in de groep te zien, maar dat zorgt voor een beter begrip van interpersoonlijke signalen. Zet je camera niet uit! Zo kan het zijn dat je als docent bij je leerlingen zit in het begin misschien raar, maar je zult waarschijnlijk merken dat je de leerlingen beter begrijpt en dat ze meer aandacht aan je besteden als iedereen de aandachtssignalen tussen alle aanwezigen kan zien.

Hoewel de eerste release het beste werkt als iedereen de camera heeft ingeschakeld, werken we eraan om alleen spraakgestuurde deelnemers op een gelijk niveau en alle soorten vaardigheden te ondersteunen.

Maar wat als je verlegen bent en de camera liever uit laat staan? Ik ben ook vaak verlegen. Ik vraag je om een ​​open geest te houden en te experimenteren in welk tempo dan ook. In ons vroege onderzoek zien we dat mensen de camera vaker aan laten staan ​​in de modus Samen dan in traditionele rasterontwerpen, en ze melden dat de ervaring aangenaam was. Een ding om in gedachten te houden is dat wanneer mensen meer in staat zijn om expressief met elkaar om te gaan, het uiterlijk er in verhouding minder toe doet. Als mensen meer aandacht besteden aan wat je zegt en non-verbaal aangeven, dan besteden ze minder aandacht aan hoe je eruitziet.

Als een groep voor het eerst de Samen-modus probeert, of zelfs als iemand er voor het eerst een foto van ziet, zijn de eerste reacties vaak luchtig. Zou speelsheid mensen in de weg staan ​​wanneer ze begrijpen dat het ontwerp belangrijke voordelen heeft? Teams is tenslotte voor productiviteit. Het is geen Xbox.

Na veel sessies te hebben bekeken en geanalyseerd, ben ik tot een nieuwe mening gekomen. Speelsheid is geen tijdverspilling, zelfs niet voor volwassenen. Het is geen bug in de menselijke natuur, maar eerder een verfijnd proces dat in een diepe evolutionaire tijd is gemaakt en soorten overstijgt. Het is hoe we leren omgaan met nieuwe mensen, hoe we vertrouwen en comfort opbouwen, en hoe we onze omgeving onderzoeken (beschouw de modus Samen als een nieuw onderdeel van onze omgeving.) Ik ben gestopt met het proberen om nieuwe groepen aan het werk te krijgen. . In plaats daarvan wacht ik tot ze eerste, speelse reacties uit hun systemen halen, en dan gaan vergaderingen heerlijk. Zo simpel is het eigenlijk niet; Ik kastijd ze soms nog steeds tijdens de speelse fase omdat het leuk is om mensen te zien rebelleren tegen mijn vermaningen.

Hoe zit het met de fysieke opstelling: de monitoren, camera’s, enzovoort?

De modus Samen werkt prima als je niet goed weet waar de camera, schermen en vensters zijn geplaatst, maar hier volgen enkele tips om er het maximale uit te halen.

De functie laat zien hoe u aan anderen presenteert en hoe u met hen omgaat. Mensen kunnen bijvoorbeeld uw hoofd subtiel zien draaien om erop te reageren. Als je de Samen-modus in een klein venster aan de zijkant op een grote monitor zet, zullen mensen je vaak naar die kant zien kijken, wat misplaatst kan zijn; dat betekent dat ze u niet zoveel in de weg zullen staan ​​van de juiste richtingaanwijzers. Daarom werkt de modus Samen het beste als het venster waarin het zich bevindt recht voor u wordt geplaatst en het volledige of het grootste deel van uw scherm in beslag neemt.

De modus Samen werkt geweldig op grote monitoren. Ik gebruik het graag op een Surface Studio. Sommige mensen hebben indrukwekkende setups met meerdere monitoren opgebouwd om thuis te werken. Als u een van die mensen bent, plaatst u het venster Samen-modus op hetzelfde scherm als waar de camera is gecentreerd en probeert u saaie inhoud op uw andere schermen te plaatsen tijdens uw vergadering. Als je veel naar de zijkant kijkt op een andere monitor, kan het een beetje afwijken. Als je e-mail of tekstchat wilt volgen tijdens een sessie, probeer dan het Samen-modusvenster bovenaan het scherm te plaatsen, gecentreerd onder de camera, met andere vensters eronder. Dan zien mensen je naar beneden kijken in plaats van naar de zijkant, wat beter werkt.

De modus Samen werkt het beste op een scherm dat minstens zo groot is als een tablet; het is op dit moment niet geoptimaliseerd voor telefoons, hoewel ze kunnen werken als je ze rechtop houdt en je niet beweegt tijdens de vergadering. Als je een telefoon gebruikt, probeer dan de telefoon te pakken en je zo te positioneren dat andere mensen je tijdens de vergadering recht vooruit kunnen zien kijken in de camera. Nogmaals: veel beter als de telefoon stilstaat.

Het beste als de camera gecentreerd is, wat geldt voor bijna alle ingebouwde camera’s op laptops en pc’s. De modus Samen ziet er groter uit op tablets wanneer de tablet horizontaal is geplaatst, maar dan staat de camera vaak aan de zijkant, afhankelijk van het ontwerp van de tablet, dus misschien wilt u uw tablet verticaal plaatsen. Dan is het uitzicht kleiner, maar je wordt niet zo vaak naar de zijkant gezien,

De eerste release van de Together-modus heeft geen gereserveerde zitfunctie, dus als je de vergadering verlaat, kom je mogelijk terug op een andere stoel, waardoor andere mensen die dachten dat ze wisten waar ze je konden vinden, gedesoriënteerd raken. Dit klinkt misschien niet belangrijk, maar het proces van ruimtelijke / sociale perceptie is niet helemaal bewust, dus de verstoring kan schokkend zijn. Probeer de hele tijd in het gesprek te blijven in plaats van in en uit te duiken. Het ontwerp van de modus Samen zal evolueren – evenals deze tips – naarmate nieuwe gebruiksscenario’s worden ondersteund.

Omdat mensen zichzelf intuïtief aanpassen zodat ze eruit zien alsof ze goed in de virtuele ruimte passen, zou je kunnen merken dat je de Samen-modus kunt gebruiken om jezelf te verleiden tot een betere houding. Kantel de camera – of het camera + scherm, als ze hetzelfde apparaat zijn – een beetje omhoog. Dan merkt u misschien dat u uw frame omhoog tilt om er goed uit te zien in de modus Samen.

We leren veel van klanten over hoe we vergaderingen boeiender en effectiever kunnen maken; we hebben veel meer ideeën. We willen graag dat u de eerste release van Together Mode uitprobeert en ons laat weten wat u denkt om ons te helpen vorm te geven aan wat daarna komt. We zitten hier samen in.

Ik weet dat ik spreek voor de vele mensen bij Microsoft die hebben bijgedragen aan de modus Samen als ik zeg dat we hopen dat je meer welzijn en productiviteit zult vinden als je de nieuwe Teams gebruikt, en misschien zelfs een beetje plezier in moeilijke tijden.

Bekijk ook NBA-teams en Microsoft-teams in actie

Screen-Shot-2020-07-31-at-9.21.13-AM-630x347-1

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op Microsoft Tech Community.

Microsoft Teams Together mode eerste indruk
Geplaatst op
aug 4, 2020
Categorieën