Terug naar het overzicht

26 februari 2022

Deze Microsoft Teams-update kan u helpen bij het vinden van een nieuwe baan

Bekijk de lokale arbeidsmarkttrends met de Career Coach Microsoft Teams-app

Het vinden van een baan kan binnenkort een stuk eenvoudiger zijn voor studenten dankzij een nieuwe Microsoft Teams-update.

De videoconferentieservice voegt lokale arbeidsmarkttrends toe aan zijn Career Coach Microsoft Teams-app, zodat gebruikers kunnen ontdekken welke kansen worden aangeboden door werkgevers in hun buurt.

De trends zullen rechtstreeks van LinkedIn komen, waarbij het sociale medianetwerk van Microsoft overal de nieuwste informatie biedt voor werkzoekenden.

Career Coach Microsoft Teams

Volgens de officiële vermelding op de Microsoft 365-roadmap is de update nog in ontwikkeling, maar zou deze voor het einde van februari 2022 moeten worden uitgerold naar Teams-gebruikers over de hele wereld.

De tool zal beschikbaar zijn voor zowel docenten als personeel licentiehouders, wat vermoedelijk betekent dat het doel voor de update studenten op universitair en hbo-niveau zal zijn.

Career Coach wil studenten al helpen bij het identificeren van carrièredoelen die zijn afgestemd op hun passies, interesses en sterke punten, en hen in staat stellen om verbindingen te leggen met alumni, collega’s en docenten die hen kunnen ondersteunen op hun carrièrepad.

Het nieuws is het laatste in een lange reeks updates en upgrades voor Microsoft Teams, omdat het bedrijf ervoor wil zorgen dat het zo nuttig mogelijk is voor gebruikers.

In dezelfde geest als het nieuws van vandaag, onthulde Microsoft onlangs dat het werkt aan een nieuwe functie waarmee LinkedIn-profielen in Teams kunnen worden weergegeven.

De informatie wordt weergegeven in persoonlijke chats, wat betekent dat collega’s meer te weten kunnen komen over hun collega’s, bijvoorbeeld bij het plannen van een project of op zoek naar hulp bij onboarding.

Microsoft Teams blijft van kracht naar kracht gaan, met de nieuwste cijfers van het bedrijf waaruit blijkt dat de service nu meer dan 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers (MAU’s) heeft.

Blog: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.