Terug naar het overzicht

26 februari 2022

Office en Microsoft Teams komen nog dichterbij

Microsoft Teams-apps zijn binnenkort beschikbaar in de Office-client

Het gebruik van Microsoft Teams-apps is binnenkort mogelijk in Office.com en de Office-app voor Windows, omdat het bedrijf het bereik van zijn videoconferentieservice nog verder wil verbreden.

Een nieuw item in de Microsoft 365-roadmap merkt op dat gebruikers binnenkort apps die zijn gebouwd voor Microsoft Teams kunnen toevoegen aan beide Office-platforms.

Dit moet helpen de gebruikerservaring voor Teams-klanten over de hele wereld te verbeteren, wat betekent dat er nu niet tussen platforms hoeft te schakelen om specifieke apps te gebruiken.

Microsoft Teams Office

De Microsoft 365 roadmap laat zien hoe de functie een belangrijk verkoopargument kan zijn voor veel Office-gebruikers die gefrustreerd zijn door het huidige constante schakelproces.

“Gebruikers kunnen deze bijgewerkte Teams-apps (met persoonlijke tabbladen) aanschaffen en gebruiken zonder Office.com en Office-app voor Windows te verlaten”, aldus het item.

Microsoft Teams biedt een breed scala aan apps voor gebruikers die hun videobel- en samenwerkingservaring willen verrijken, met opties zoals taakbeheer, polls en zelfs hulpmiddelen voor mindfulness en goed gedrag beschikbaar.

De update is nu beschikbaar in preview voor bepaalde Microsoft Insider-gebruikers, omdat het bedrijf de software wil testen en eventuele knikken wil gladstrijken. Een bredere wereldwijde release is momenteel gepland voor december 2022 voor alle Web- en Desktop Office-gebruikers over de hele wereld.

Microsoft Teams heeft de afgelopen maanden genoten van een rollend schema van updates en upgrades, omdat het bedrijf ervoor wil zorgen dat zijn platform op de top van zijn spel blijft.

Dit omvat de meest recente mogelijkheid om oproepen te bedienen met Bluetooth-apparaten, werk- en zakelijke accounts te combineren en toegang te krijgen tot besturingselementen voor het delen van schermen op alle clients.

Microsoft Teams blijft van kracht naar kracht gaan, met de nieuwste cijfers van het bedrijf waaruit blijkt dat de service nu meer dan 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers (MAU’s) heeft.

Uit recente gegevens verzameld door softwarebedrijf StarLeaf bleek dat bijna alle (97%) bedrijven zeggen dat tools zoals Zoom, Webex en Teams nu essentieel zijn voor hun activiteiten.

Meer dan de helft (57%) van de 2.000 in het Verenigd Koninkrijk gevestigde respondenten beweert dat hun bedrijf niet langer dan een uur zou kunnen werken zonder toegang tot hun communicatiemiddelen, terwijl 27% toegaf dat ze moeite zouden hebben om zelfs maar 30 minuten te functioneren.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.