Terug naar het overzicht

04 januari 2022

Wat is er nieuw in Microsoft Teams – december 2021

Microsoft heeft in december 2021 een maandelijkse round-up gepubliceerd van alle functies die zijn toegevoegd aan zijn Teams-samenwerkingsservice. Deze keer zijn de grootste verbeteringen end-to-end encryptie (E2EE) ondersteuning, Teams Rooms-updates, een nieuwe SIP Gateway-service, Teams-gecertificeerde apparaten en nog veel meer.

Nieuwe functies voor Microsoft Teams-vergaderingen

Ten eerste heeft Microsoft enkele verbeteringen aangebracht in Teams-vergaderingen. Voor presentatoren en organisatoren heeft de app een nieuwe functie toegevoegd waarmee ze de volgorde van de opgeheven handen in een vergadering kunnen bekijken. Het stelt organisatoren van vergaderingen in staat om snel deelnemers te identificeren die willen spreken zonder de stroom van gesprekken te onderbreken. Om deze functie te gebruiken, moeten gebruikers naar de besturingselementen van de vergadering gaan en op het deelvenster Deelnemers klikken.

De functie voor het opnemen van vergaderingen in Microsoft Teams krijgt nieuwe mogelijkheden, waaronder een afspeeloptie met meerdere snelheden, transcripties van hoge kwaliteit, geïndexeerde opnamen en een beleid voor automatisch verlopen. Organisatoren kunnen ook een automatische opnameoptie inschakelen voor Teams-vergaderingen.

Chat- en samenwerkingsfuncties in Microsoft Teams

De volgende zijn chat- en samenwerkingsfuncties in Teams. Microsoft Teams rolt nu een update uit waarmee gebruikers beschrijvingen kunnen toevoegen aan afbeeldingen die worden gedeeld in privé- of groepschats. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer vervolgens de optie “Alt-tekst toevoegen”. De nieuwe functie maakt Teams-berichten toegankelijker voor mensen met een handicap, die nu schermlezers kunnen gebruiken om de volledige inhoud van de berichten gemakkelijk te begrijpen.

Beveiliging en compliance

Door naar de afdeling security en compliance. Vorige maand kondigde Microsoft aan dat end-to-end encryptie (E2EE) ondersteuning algemeen beschikbaar is voor één-op-één Teams-gesprekken. Sommige geavanceerde mogelijkheden (zoals gespreksoverdracht, opname, live ondertiteling en transcriptie) zijn echter niet beschikbaar in E2EE-gesprekken. Het is aan de IT-beheerders om de E2EE-functie handmatig in te schakelen en te beheren voor alle gebruikers in hun organisatie.

Nieuwe overheidsfuncties

Voor overheidsklanten is de ondersteuning van breakout room managers nu beschikbaar in de Government Community Cloud Hight (GCC-High) en Department of Defense (DOD) huurders. Met de nieuwe functie kunnen organisatoren van vergaderingen het beheer uitbreiden naar specifieke presentatoren in de breakout rooms-instellingen. Deze managers kunnen verschillende bewerkingen uitvoeren, zoals het toewijzen van gebruikers aan kamers, het toevoegen / verwijderen van kamers, het instellen van timers, het verzenden van aankondigingen en nog veel meer.

teams meeting
Bron: Microsoft

Updates en apparaten voor Microsoft Teams Rooms

Microsoft heeft een aantal nieuwe functies en mogelijkheden uitgebracht voor Teams Rooms op Windows, zoals meldingen over de capaciteit van vergaderruimten. Als een vergaderruimte overcapaciteit heeft, kan de app nu waarschuwingen verzenden naar deelnemers in de vergaderruimte op basis van de gegevens die in het account zijn opgeslagen. Daarnaast is er een nieuwe functie die de mogelijkheid biedt om de videogalerij over meerdere schermen te splitsen wanneer inhoud niet wordt gedeeld tijdens Teams-vergaderingen.

Last but not least heeft Microsoft een nieuwe SIP Gateway-service geïntroduceerd waarmee organisaties bestaande SIP-telefoons van derden kunnen gebruiken met Microsoft Teams. Het bedrijf heeft ook enkele nieuwe Teams-gecertificeerde apparaten onthuld, waaronder Jabra PanaCast 20 en Poly Studio Room Kits.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.