Terug naar het overzicht

06 juni 2021

End-to-end encryptie komt binnenkort naar Microsoft Teams; de VoIP-gesprekken veiliger maken

Microsoft werkt nu aan een nieuwe functie voor Microsoft Teams, die een optie ondersteunt om end-to-end encryptie (E2EE) te gebruiken voor ad-hoc 1:1 Teams VoIP-gesprekken. Als u Teams-spraakoproep gebruikt, voegt deze functie extra beveiliging toe voor het voeren van gevoelige online gesprekken.

Microsoft heeft deze functie bevestigd in de Microsoft 365 Roadmap en het bedrijf is van plan deze functie volgende maand uit te brengen met de update van juli 2021.

Tijdens deze pandemie wint Microsoft Teams veel aantrekkingskracht, aangezien de meeste mensen nu vanuit huis werken en de bedrijven naar dit platform zijn verhuisd om hun werknemers te helpen met elkaar in contact te komen.

Onlangs heeft Microsoft een langverwachte functie met de naam “Call Merge” naar Microsoft Teams uitgebracht voor desktop- en web-apps. Een andere functie die deze maand komt, is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de bestanden die zijn opgeslagen in Teams en die momenteel offline beschikbaar zijn.

Nu werkt het bedrijf aan een andere functie die uw VoIP-gesprekken via Teams veiliger maakt door End-to-End Encryption (E2EE) toe te passen. De nieuwe functie kan op bedrijfsniveau worden geïmplementeerd door de IT-managers en zij hebben volledige controle om in te stellen wie E2EE in de organisatie kan gebruiken.

Teams ondersteunt een optie om end-to-end encryptie (E2EE) te gebruiken voor ad-hoc 1:1 Teams VoIP-gesprekken, wat een extra optie biedt voor het voeren van gevoelige online gesprekken. Om de beveiligings- en nalevingsvereisten van de klant te ondersteunen, heeft IT volledige controle over wie E2EE in de organisatie kan gebruiken, zegt Microsoft in de Microsoft 365 Roadmap.

Bron: kunal-chowdhury

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.