Terug naar het overzicht

03 januari 2022

Google is niet langer de populairste website ter wereld

Google heeft zijn eerste plek als ’s werelds populairste site verloren. Het is overgenomen door de populairste sociale media-app TikTok. Ja, je leest het goed! TikTok is nu ’s werelds populairste website.

Volgens het onderzoek van Cloudflare was TikTok in 2021 wereldwijd de populairste website. In 2020 was Google de nummer 1-plek, terwijl TikTok op nummer 7 kwam.

Daarna werden dingen veranderd met Google, Facebook, Microsoft en Apple, alle ranglijsten werden naar beneden geduwd.

TikTok is nu de populairste website ter wereld

Veel andere websites zoals Ecosia, DuckDuckGo en Bing hebben geprobeerd deze plek over te nemen. Helaas waren ze niet succesvol. Microsoft had Bing handig ingesteld als standaardbrowser. Desondanks konden ze de populariteit van Google niet overschaduwen.

Uit de ranglijst blijkt dat TikTok in februari, maart en juni in 2021 op de eerste plaats staat. En sinds augustus staat het op nummer één.

Vorig jaar stond Google op de eerste plek en andere sites zoals TikTok, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft en Netflix stonden in de top 10.

De lijst met 10 populairste websites in 2021 zijn:

In september rapporteerde TikTok 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers, wat betekent dat ongeveer 21% van de wereldwijde gebruikers internettoegang hebben tot deze site. Dit betekent dat TikTok andere sociale mediaplatforms zoals Facebook, Whatsapp en Instagram heeft ingehaald.

Met de app voor het delen van video’s besteden mensen meer tijd aan het bekijken van grappige video’s in plaats van het controleren van e-mails of ander werk.

TikTok is populair geworden vanwege zijn korte memes, grappen en vlogs. Met zulke korte video’s genieten mensen van hun tijd.

De reden voor de stijging van de populariteit van TikTok is te wijten aan de Covid-19-pandemie, omdat iedereen thuis vastzat vanwege lockdowns.

Bron: techviral

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.