Terug naar het overzicht

03 augustus 2023

Wat is een Microsoft Teams Room?

Een Microsoft Teams Room (MTR) is een geavanceerde samenwerkingsoplossing die ontworpen is om de communicatie en productiviteit in moderne werkplekken te verbeteren. Het combineert gespecialiseerde hardware, zoals camera’s, luidsprekers en displays, met de software van Microsoft Teams, wat naadloze videoconferenties, het delen van inhoud en virtuele vergaderingen mogelijk maakt. Deze speciaal gebouwde ruimtes bieden een gebruiksvriendelijke en geïntegreerde ervaring, wat effectieve communicatie en samenwerking bevordert tussen teamleden, ongeacht of ze zich in hetzelfde kantoor bevinden of verspreid zijn over verschillende locaties.

Verleden tijd voor hoge kosten voor videoconferenties

Vroeger waren traditionele videoconferentiesystemen niet alleen duur om op te zetten, maar leidden ze ook tot een mindere gebruikerservaring. Het starten van een vergadering vereiste vaak tussenkomst van IT, omdat het verbinden van laptops of andere apparaten met het systeem een omslachtig proces was, wat leidde tot vertragingen en frustraties. Deze nadelen belemmerden een vlotte communicatie, wat de samenwerking tussen teamleden belemmerde.

Met de komst van geavanceerde oplossingen zoals Microsoft Teams Rooms kunnen organisaties nu echter profiteren van kosteneffectieve, gebruiksvriendelijke en naadloos geïntegreerde conferentie-ervaringen. Belangrijk is dat er zeer betaalbare opties zijn die stapsgewijs kunnen worden geïmplementeerd zonder de bank te breken. De veelzijdigheid van apparaten zorgt ervoor dat zelfs apparatuur van het lagere segment de benodigde functies met gemak kan leveren. Kameraadsystemen zijn verkrijgbaar voor slechts enkele honderden ponden, waarbij de installatie-inspanning minimaal is. Voor grotere bestuurskamers zijn meer geavanceerde oplossingen beschikbaar, maar de kosten blijven redelijk, meestal in de lage duizenden. Het opzetten van een oplossing is een fluitje van een cent, en HybrIT maakt het nog eenvoudiger door budgetramingen te bieden op basis van de indeling van de kamer en het aantal deelnemers.

Hoe eenvoudig is het om een Microsoft Teams Room te gebruiken?

Microsoft Teams Room-systemen zijn ontworpen voor moeiteloze bruikbaarheid, waardoor eindgebruikers met één druk op de knop kunnen deelnemen aan of vergaderingen kunnen starten, zonder dat ze IT-assistentie hoeven in te roepen. Deze gebruiksvriendelijke ervaring komt voort uit de naadloze integratie van speciaal gebouwde hardware en Microsoft Teams-software. Met intuïtieve interfaces en vereenvoudigde bedieningselementen kunnen deelnemers zich concentreren op samenwerking in plaats van worstelen met technische complexiteiten. Deze gestroomlijnde aanpak zorgt ervoor dat iedereen het systeem gemakkelijk kan navigeren, wat leidt tot efficiënte vergaderingen en verbeterde productiviteit zonder constante IT-ondersteuning.

Welke apparatuur heb je nodig in een Microsoft Teams Room?

Microsoft Teams Room-oplossingen kunnen worden aangepast aan verschillende kamerformaten en samenwerkingsbehoeften. Afhankelijk van de complexiteit en vereisten van de kamer kunnen extra accessoires zoals HDMI-extenders, kamersensoren of interactieve displays worden opgenomen om de algehele vergaderervaring te verbeteren.

Om een Microsoft Teams Room op te zetten, heeft u de volgende apparatuur/diensten nodig:

  • Scherm: Een high-definition beeldscherm of tv om videofeeds, presentaties en inhoud tijdens vergaderingen te tonen.
  • Computer/Console: Een speciale computer of Teams Room-console die de Microsoft Teams Room-applicatie draait om de samenwerkingsfuncties van de kamer te beheren.
  • Camera: Een camera van hoge kwaliteit die duidelijke video’s maakt van de deelnemers aan de vergadering.
  • Audioapparaten: Microfoons en luidsprekers of speakerphones om tijdens vergaderingen voor helder geluid te zorgen.
  • Touch Panel of Controller: Een touch panel of een speciaal controllerapparaat om de vergadercontrols te beheren, zoals het deelnemen aan of starten van vergaderingen, het aanpassen van het volume en het delen van inhoud.
  • Kabels: Verschillende kabels om de computer, camera en audioapparaten aan te sluiten op het beeldscherm en stroombronnen.
  • Internetverbinding: Een stabiele en betrouwbare internetverbinding om videotelefonie en online samenwerking te ondersteunen.

ALTA-ICT neemt een merkonafhankelijke benadering van hardware, en biedt diverse oplossingen die afgestemd zijn op de behoeften van elke klant. Met expertise in apparatuur van verschillende merken zoals Microsoft Surface Hub, Yealink, Poly, HP, Owl Labs, Audiocodes, Kandao en meer, geven we de beste adviezen en oplossingen zonder gebonden te zijn aan specifieke partnerschappen met leveranciers. Onze focus ligt uitsluitend op het voldoen aan de behoeften van onze klanten met de meest geschikte en efficiënte samenwerkingsoplossingen die beschikbaar zijn.

Laat ons uw Teams Meeting Room ontwerpen

Bij ALTA-ICT bieden we budgettaire prijzen voor vergaderruimtes, waardoor we geïnformeerd advies kunnen geven over de ideale Microsoft Meeting Room-oplossing voor uw specifieke behoeften. Door uw budget te begrijpen, kunnen we de meest geschikte en kosteneffectieve opties aanbevelen, zodat u de perfecte samenwerkingsopstelling krijgt die is afgestemd op uw eisen. Ga naar onze Teams Rooms website en vul de formulier in en wij komen met u in contact.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.