Terug naar het overzicht

02 augustus 2023

Microsoft Teams Introduceert Innovaties voor Verbeterde Team Samenwerking

Microsoft heeft nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd voor Microsoft Teams-gebruikers, bedoeld om de samenwerking in een groepsgesprek te verhogen. Hier vind je alle details.

Nieuwe Functies ter Bevordering van Samenwerking

Microsoft heeft een reeks nieuwe functionaliteiten voor Microsoft Teams aangekondigd. Deze nieuwe functies zijn gericht op het helpen van gebruikers bij het verhogen van de samenwerking op het videoconferentieplatform en het verbeteren van hun productiviteit, zelfs als ze vanaf externe locaties inloggen.

Microsoft maakt het gemakkelijker voor Teams-gebruikers om de details te bekijken wanneer ze inhoud bekijken die via de schermdelingfunctie op het platform wordt gedeeld. Voorheen konden Teams-gebruikers in een vergadering alleen inzoomen met behulp van de knijp-zoomgebaar op een trackpad. Nu kunnen Teams-gebruikers ook de nieuw beschikbare knoppen gebruiken om in te zoomen, uit te zoomen en de originele grootte van het gedeelde scherm te herstellen.

Links Kopiëren naar Groepschatberichten

Microsoft maakt het ook gemakkelijker voor gebruikers om specifieke berichten te vinden met behulp van links in Microsoft Teams. Het bedrijf zegt dat wanneer een gebruiker een specifiek bericht in een drukke groepschat wil aanhalen, ze nu een link naar dat bericht kunnen delen. Deze link brengt de ontvanger rechtstreeks naar de conversatie, waardoor ze historische chats kunnen bekijken die verband houden met de conversatie en zo meer context krijgen over de lopende conversatie.

Videoverbeteringen in Teams Chat

Microsoft brengt ook videoverbeteringen naar chats in Teams. Het bedrijf zegt dat gebruikers nu meer flexibiliteit en controle hebben over hun video-ervaring in Teams. Het bedrijf legde in een blogpost uit dat wanneer een gebruiker een Microsoft Stream-video in een Teams-chat ontvangt, zoals een opgenomen teamvergadering opgeslagen in OneDrive of SharePoint, ze de video direct in de chat kunnen bekijken. Daarnaast zullen videoclips die in Teams worden gedeeld nu ook Engelse ondertiteling bevatten. Het bedrijf zegt dat deze functie binnenkort ondersteuning krijgt voor andere talen.

Teams Agenda Verbeteringen

Microsoft brengt ook verbeteringen aan in de Agenda-functie in Microsoft Teams. Het bedrijf zei in een blogpost dat Teams-gebruikers hun dag nu kunnen organiseren met de nieuwe agenda-brede optie. Deze optie geeft gebruikers de mogelijkheid om een lijst van alle evenementen op een gemakkelijk te begrijpen manier te bekijken. Het bedrijf zegt dat vanuit de Agenda-weergave, gebruikers zich kunnen aanmelden voor een vergadering, chatten met deelnemers en toegang hebben tot vergadernotities, opnames en transcripties.

Bovendien, als ze een evenement in hun agenda moeten verzetten, hoeven ze het evenement niet meer te openen om het te verzetten. In plaats daarvan kunnen ze dat eenvoudig doen door gebruik te maken van de sleep-en-plaats-functie om hun bestaande agenda-evenement te slepen en het in een nieuw tijdstip te plaatsen.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.