Terug naar het overzicht

14 januari 2023

Verhoog De Betrokkenheid Met Microsoft Teams Rooms

In deze blog gaan we in op enkele van de belangrijkste uitdagingen bij hybride vergaderingen en hoe een vergaderruimteoplossing, zoals Microsoft Teams Rooms, deze uitdagingen kan oplossen en de betrokkenheid bij hybride vergaderingen kan vergroten.

De Uitdaging Van Hybride Vergaderingen (Microsoft Teams Rooms)

Iedereen die aan weerszijden van een hybride vergadering heeft gezeten, zou waarschijnlijk enkele van de uitdagingen hebben ervaren die gepaard gaan met hybride vergaderingen.

In hybride vergaderingen kunnen externe deelnemers zich vaak buitengesloten voelen, vooral als er meer persoonlijke deelnemers zijn dan externe deelnemers. Dit gevoel kan het ook moeilijk maken om persoonlijke zijgesprekken te onderbreken of effectief deel te nemen aan discussies.

Voor persoonlijke deelnemers kan het een uitdaging zijn om de gezichtsuitdrukkingen van externe deelnemers te lezen of input te ontvangen van externe deelnemers, vooral als externe deelnemers zijn gedempt of hun videocamera’s niet inschakelen.

Er zijn ook universele uitdagingen met hybride vergaderingen, zoals slechte videokwaliteit als persoonlijke deelnemers één apparaat delen, of feedbacklussen als meerdere apparaten worden gebruikt.

Wat Zijn Microsoft Teams Rooms?

Microsoft Teams Rooms is een software- en hardwareoplossing die vergaderruimten transformeert in collaboratieve Teams-ervaringen voor hybride vergaderingen.

Sommige van de hardware in Microsoft Teams Rooms omvatten touchscreenconsoles, rekenmodules, camera’s, microfoons, externe schermen en HDMI-ingang. Sommige leveranciers zijn gespecialiseerd in Teams Room-hardware, zoals Yealink, EPOS, Poly en Logitech. De meeste van deze leveranciers hebben een reeks apparaten die geschikt zijn voor specifieke gebruikssituaties.

Het softwareonderdeel van Microsoft Teams Rooms zijn toepassingslicenties voor de apparaten. Voor bedrijven die slechts een paar apparaten voor vergaderruimten hebben, heeft de Microsoft Teams Rooms Basic-licentie alle functionaliteit die nodig is om effectieve hybride vergaderingen mogelijk te maken. De duurdere Microsoft Teams Rooms Pro-licenties bieden meer functies, zoals AI-aangedreven ruisonderdrukking, inhoudscamera’s en de functie op de eerste rij.

Hoe Microsoft Teams Room Kan Helpen

Verbeter De Audio- En Videokwaliteit

Tenzij uw vergaderruimten zijn ontworpen met hybride vergaderingen in gedachten, is het waarschijnlijk dat de audio- en videokwaliteit niet bevorderlijk zijn voor productieve hybride vergaderingen.

Sommige grotere Teams Rooms-implementaties omvatten meerdere camera’s, zoals een groothoekcamera om de hele kamer te laten zien en een secundaire camera die detecteert wie er spreekt en erop scherpstelt. Ze zullen ook meerdere microfoons bevatten om ervoor te zorgen dat, ongeacht wie er spreekt, deelnemers op afstand ze gemakkelijk kunnen zien en horen.

Voor kleinere vergaderruimten zijn er alles-in-één Teams Rooms-apparaten met de camera, microfoon en luidspreker in één klein apparaat. De implementaties voor kleinere vergaderruimten bevatten ook een aanraakscherm, zodat deelnemers kunnen deelnemen aan vergaderingen zonder een laptop of werkapparaat nodig te hebben.

Bevorder Inclusiviteit In Hybride Vergaderingen

Microsoft Teams Rooms zit boordevol functies die inclusiviteit in hybride vergaderingen bevorderen.

Een manier waarop Microsoft Teams Rooms dit doet, is door het gebruik van AI-aangedreven actieve luidsprekertracking. Dit is een functie die detecteert welke persoonlijke deelnemer aan het woord is en automatisch inzoomt op hen op de displays van externe deelnemers. Dit helpt zijgesprekken te verminderen en zorgt ervoor dat deelnemers op afstand zich meer betrokken voelen bij hybride vergaderingen.

Vaak zijn in Microsoft Teams Rooms-ruimtes de ruimte en hun randapparatuur ontworpen met hybride vergaderingen in gedachten. Dit betekent dat het scherm op een normale ooghoogte moet staan. Dit betekent dat het voor persoonlijke deelnemers natuurlijker aanvoelt om met externe deelnemers te spreken. Functies zoals de eerste rij in een Microsoft Teams Rooms Pro-licentie breiden deze functionaliteit uit met een nieuwe schermlay-out die inclusiviteit bevordert.

Communiceer Met Video, Audio, Whiteboards En Meer

Verschillende bijeenkomsten vragen om verschillende vormen van participatie en communicatie. Gelukkig hebben Microsoft Teams en Teams Rooms opties beschikbaar voor alle vergaderingen. Softwarefuncties zoals het opsteken van de handen en reacties helpen ervoor te zorgen dat deelnemers op afstand zo betrokken kunnen zijn als ze willen of moeten zijn.

Teams bevat ook een gratis digitale whiteboardfunctie, zodat externe en persoonlijke deelnemers notities kunnen toevoegen aan een gedeeld whiteboard. Evenzo zijn er andere toepassingen van derden die kunnen worden gebruikt voor samenwerking, zonder de Teams-toepassing te verlaten, zoals Mural of Miro.

Klaar Om Aan De Slag Te Gaan?

Vergaderruimten kunnen de hybride vergaderervaring maken of breken, voor zowel persoonlijke als externe deelnemers. Als uw vergaderruimten geen productieve hybride vergaderingen faciliteren, kunnen uw teams niet optimaal werken en kan dit uw bedrijfsresultaten schaden.

Oplossingen voor vergaderruimten, zoals Microsoft Teams Rooms, bevatten alle functies en functionaliteit om ervoor te zorgen dat hybride vergaderingen zo boeiend mogelijk zijn.

Als u meer wilt weten over welke implementatie van vergaderruimten geschikt is voor uw bedrijf, neemt u vandaag nog contact met ons op

Bron: carecomputers

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.