Terug naar het overzicht

07 december 2022

U kunt nu afbeeldingen gebruiken als keuzemogelijkheden op Microsoft Forms

Microsoft staat u nu toe om afbeeldingen te gebruiken als antwoorden op Formulieren. Volgens het bedrijf uit Redmond is de release van de functie al begonnen, maar de wereldwijde uitrol zal naar verwachting volgende maand beginnen.

Image-ondersteuning voor Forms is altijd een enorm verzoek geweest binnen de Microsoft-community. Hiermee zullen veel docenten, studenten en andere personen die op Formulieren vertrouwen, blij zijn met deze nieuwe ondersteuning.

microsoft forms
Bron: Microsoft

microsoft forms
Bron: Microsoft

Volgens Microsoft zal ondersteuning voor afbeeldingen toegankelijk zijn voor zowel formulieren als quizzen, en er zijn drie beschikbare manieren om ze in te voegen: via bulkimport, slepen en neerzetten of kopiëren en plakken. De eerste optie kan maximaal vijf afbeeldingen tegelijk verwerken, hetzij van een lokale bron of onedrive en Bing Search. De maximale grootte is maximaal 5 MP per afbeelding en ondersteunt Formulieren op desktop en mobiel. Voor het direct invoegen van afbeeldingen zijn de twee laatste manieren ideaal. Ze zijn eenvoudiger en vereisen alleen het eenvoudig pakken van bestanden of screenshots.

“Afbeeldingen worden weergegeven wanneer gebruikers de enquête maken en bekijken in ontwerptijd, wanneer responders de enquête invullen of wanneer de eigenaar details op individuele resultatenpagina’s wil controleren”, legt Yuanquan HU, een senior programmamanager bij Microsoft, uit in een blogpost. “In de rest van andere gevallen (zoals de analyseweergave op het antwoordtabblad of gegevens in het Excel-werkblad), wordt alleen tekst weergegeven als representaties van deze keuzes.”

Microsoft heeft ook enkele opties toegevoegd om eenvoudige aanpassing van afbeeldingen die op Formulieren zijn ingevoegd, mogelijk te maken. In het bijzonder zal het het formaat van afbeeldingen mogelijk maken, waardoor het handig is om foto’s onmiddellijk te bewerken zonder een ander programma te openen.

“Last but not least is het wijzigen van het formaat van afbeeldingen ingeschakeld voor verdere aanpassing indien nodig. Bij de standaardstatus worden geüploade afbeeldingen automatisch gecentreerd bijgesneden en passen ze bij de vooraf gedefinieerde rand,” voegt Hu toe. “Als dat nog niet het beste past bij wat je had verwacht, kun je in- en uitzoomen om het formaat van de afbeelding te wijzigen of de afbeeldingen slepen om de focus te wijzigen via de afbeeldingseditor.”

Voorafgaand aan de aankondiging van deze image-ondersteuning onthulde Microsoft vorige week dat het ook een enorme hoeveelheid nieuwe thema’s” voor Forms heeft toegevoegd. De opties omvatten een breed scala aan ontwerpen die zelfs thema’s bevatten voor Thanksgiving, het kerstseizoen, Nieuwjaar en meer. Volgens Microsoft zijn ze allemaal “kopieerrechtvrij” en kunnen Forms-gebruikers ze openen door naar themapaneel > thema-ideeën te gaan > meer thema-ideeën te zien.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.