Terug naar het overzicht

19 mei 2022

Top 5 manieren om je bedrijf te beveiligen met Microsoft 365-bedrijfsabonnementen

Wist u dat de abonnementsservices van Microsoft functies voor bescherming tegen gegevensbedreigingen en apparaatbeheer kunnen bieden om u te helpen uw bedrijf te beschermen tegen online bedreigingen en ongeoorloofde toegang? Ze kunnen bedrijfsgegevens beschermen en beheren die toegankelijk zijn via telefoons, tablets en pc’s en dat gaat als volgt:

Vijf manieren waarop Microsoft de netwerkbeveiliging van uw bedrijf kan verbeteren

1. Multi-factor authenticatie (MFA)

Een van de snelste manieren om u te beschermen tegen een inbreuk op de gegevensbescherming is door uw wachtwoorden wat aandacht te geven. Met MFA moeten mensen een code op hun telefoon gebruiken om zich aan te melden bij Microsoft 365 en hun wachtwoorden. Deze extra stap kan voorkomen dat hackers het overnemen als ze uw wachtwoord stelen.

Voor bedrijven die Microsoft 365 gebruiken, kunnen IT-teams een instelling toevoegen die vereist dat personeel zich aanmeldt met meervoudige verificatie. Wanneer u deze wijziging aanbrengt, wordt gebruikers gevraagd hun telefoon in te stellen voor MFA de volgende keer dat ze zich aanmelden.

2. Anti-malware bescherming

Microsoft 365 bevat al enige bescherming tegen gegevensbedreigingen door e-mails met bijlagen van bepaalde bestandstypen te blokkeren. Microsoft Defender Antivirus biedt ook sterke antivirus- en antimalwaresoftwarebescherming en is ingebouwd in de Windows 10- en 11-besturingssystemen.

Microsoft Business Premium-gebruikers krijgen ook extra apparaatbeveiliging, waaronder firewalling en filtering van webinhoud. Deze mogelijkheden zijn opgenomen in het Microsoft Defender for Business-pakket, dat vorige maand werd uitgerold.

3. Bescherming tegen ransomware

Ransomware beperkt de toegang tot gegevens door bestanden te versleutelen of computerschermen te vergrendelen. De cybercriminelen achter deze aanvallen proberen slachtoffers geld af te persen door losgeld te vragen, meestal in de vorm van cryptocurrencies zoals Bitcoin, in ruil voor toegang tot gegevens.

U krijgt bescherming tegen ransomware voor e-mail die wordt gehost in Microsoft 365 en voor bestanden die zijn opgeslagen in OneDrive of SharePoint Online. De Microsoft 365-versiefunctie betekent dat u eerdere versies van bestanden kunt herstellen, zodat u hieraan kunt werken als cybercriminelen de toegang tot de meer actuele bestanden verhinderen.

4. Stop het automatisch doorsturen van e-mails

Wanneer een hacker toegang krijgt tot de mailbox van een gebruiker, sturen ze hun e-mails vaak automatisch door om belangrijke e-mailinhoud te stelen, terwijl de gebruiker er niets wijzer van wordt. U kunt dit voorkomen door een e-mailstroomregel in te stellen in het Office 365 Business Premium-abonnement.

5. Bescherming tegen phishing

Als je een of meer domeinen hebt geconfigureerd voor je Microsoft 365-omgeving, kun je gerichte antiphishingbeveiliging configureren. ALTA-ICT kan je Microsoft 365-e-mail instellen om je te beschermen tegen kwaadaardige phishing-aanvallen op basis van imitatie en andere phishing-aanvallen.

Bron: swcomms

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.