Beveiliging en Back-Up

Microsoft 365 Backup & Restore

Waar Microsoft zelf geen perfecte dekking bied, geven wij u de mogelijkheid om alle kritieke inhoud te beschermen en te herstellen. Zo bent u niet alleen beschermd bij hardware falen. Maar ook bij fouten door gebruikers, hacks en nog veel meer.

Waarom heb ik een back-up van Microsoft 365 nodig?

Waarschijnlijk ga je er als Microsoft 365 gebruiker automatisch vanuit dat er standaard een backup wordt gemaakt van alle data die je opslaat in de cloud. En het klopt inderdaad dat er een aantal opties zijn die Microsoft aanbiedt, maar deze zorgen alleen voor een tijdelijk behoud. Dit is bijvoorbeeld het geval bij je prullenbak-instellingen, je bewaartermijnen en versiebeheer. Wil je echter een automatische Microsoft 365 backup, dan zou je dit zelf moeten doen.

Hoewel het inschakelen van retentie en versiebeheer kan helpen bij het behouden van kritieke bestanden en e-mail, bent u nog steeds verantwoordelijk voor aanvullende scenario’s voor gegevensbescherming. Zonder het juiste back-upschema kan gegevensherstel erg duur of zelfs onmogelijk zijn!

Systeemeigen back-upbeveiliging van Microsoft:
  • Hardware- of infrastructuurfalen 
  • Natuurrampen of datacenteruitval 
  • Gebruikersfout op korte termijn 
  • Administratieve fout op korte termijn 
Standaard niet gedekt
  • Kwaadwillende medewerkers, hacktivisten, malware of ransomware 
  • Verlies van gegevens door verwijderde medewerkers/accounts 
  • Dekking op lange termijn per ongeluk verwijderen met selectieve rollback

Data terugvinden zonder volledige herstel 

Weet je wat je terug nodig hebt? Stuur ons gewoon de bestandseigenschappen, zoals inhoudstype, eigenaar, aanmaakdatum, bestandsgrootte, bovenliggende lijst of mapnaam, e-mailonderwerp, verzonden datum en meer. We krijgen uw inhoud binnen de kortste keren terug, zonder het hele systeem terug te zetten – zelfs als .zip of PST op uw bestandssysteem!

Zichtbaarheid en controle over beveiligde inhoud 

We bieden on-demand rapportage om te bewijzen dat we u gedekt hebben. Of u nu toegang wilt krijgen tot een eenvoudig dashboard voor onmiddellijke inzage in de beveiliging of gedetailleerde taakrapporten wilt, wij kunnen u helpen. Profiteer van de ingebouwde Azure-opslag, neem uw eigen opslag mee of laat ons uw gegevens bewaren – wat u ook kiest, u behoudt de volledige controle! 

Dekking op langetermijn 

Office 365 heeft dus een paar herstelmogelijkheden op korte termijn, zoals de Prullenbak en zachte verwijdering. De ondersteuning is echter beperkt (lijsten en lijstitems, machtigingen, metagegevens, niet-aangepaste herstelbewerkingen en meer) en bevat geen herstelmogelijkheden op lange termijn. Zonder het juiste back-upschema kan gegevensherstel moeilijk of onmogelijk zijn. We bieden cloudback-upplannen waarmee u zich zeker voelt in uw cloud!

De verschillen tussen bewaartermijnen en het maken van een backup

Je zou denken dat een bewaartermijn in feite hetzelfde is als het maken van een backup, toch is dit niet zo. Een backup laat je maken, terwijl je de bewaartermijnen zelf binnen Microsoft 365 in kan stellen. Er zit een belangrijk verschil tussen deze twee, die we hieronder uit zullen leggen.

Een backup zorgt ervoor dat al je data teruggehaald kan worden wanneer deze verloren zijn gegaan. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld een storing of doordat je de data per ongeluk hebt verwijderd, maar ook door een aanval of een hack. Alle bestanden binnen Microsoft 365 kunnen met de middelen die Office je biedt niet worden teruggehaald wanneer deze volledig worden verwijderd.

Microsoft 365 heeft bewaartermijnen omdat dit nodig is volgens bepaalde wettelijke retentietermijnen. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer je persoonsgegevens verwerkt die langer bewaard moeten blijven. Het is als het ware een veiligheidsnet die ervoor zorgt dat al jouw data over meerdere fasen bewaard blijven, maar ook langer bewaard kunnen blijven. Dit alles zodat de kans kleiner is dat er data verloren gaat.

Governance

Houd de controle over uw Microsoft 365 cloud wildgroei

Laten we eerlijk zijn: bestuur van alle cloud documenten kan soms lastig zijn.

het verzamelen en samenvoegen van gegevens over meerdere services is moeilijk
het verwerken van de gegevens voor waardevolle inzichten en rapporten is complex
het oplossen van problemen en het afdwingen van governance is nog steeds grondig handmatig

Governance is er om te helpen!
Governance biedt u maximale flexibiliteit en efficiëntie in uw beheeraanpak voor Microsoft 365, Microsoft Teams, SharePoint, OneDrive, Azure en Power Platform. Houd de activiteit van eindgebruikers in de gaten, ontdek afwijkingen van best practices en het beleid van uw organisatie en automatiseer het oplossen ervan.

Door het gebruik van onze governance toepassing krijg je o.a. inzicht in:

Visueel maken van alle prestaties onderling en per team
Vereenvoudigen van online project management
Beheer blijven van alle documenten, bijvoorbeeld bij overdacht als een medewerker naar een andere afdeling gaat.

Met een governanceplan weet iedereen in de organisatie welke rollen en verantwoordelijkheden er zijn rondom het gebruik van Microsoft 365 applicaties. Dit draagt bij aan een beheersbare, betrouwbare en veilige nieuwe werkplek.

Heb je een vraag?