Terug naar het overzicht

10 september 2021

Teams krijgt meer hybride werkverbeteringen en Apple CarPlay-ondersteuning

Microsoft blijft de ervaring van vergaderingen op afstand in Microsoft Teams verbeteren met betere camera-ondersteuning en andere verbeteringen waarmee u desgewenst 24/7 in vergaderingen kunt blijven.

Na de uitrol van de Samen-modus vorig jaar en een visie voor de toekomst van vergaderingen eerder dit jaar, zal Microsoft Teams binnenkort worden bijgewerkt om intelligente camera’s te ondersteunen. Deze camera’s worden geleverd door partners zoals Jabra, Neat, Poly en Yealink en zullen AI-aangedreven actieve luidsprekertracking, meerdere videostreams en mensenherkenning mogelijk maken.

Dit zijn het type camera’s dat sommige van Microsoft’s beloften voor de toekomst van vergaderingen kan waarmaken, waardoor camera’s in vergaderruimten audio, gezichtsbewegingen en gebaren kunnen gebruiken om te detecteren wie er in een kamer is en spreekt. Deze camera’s zijn ontworpen om de kloof tussen vergaderingen op afstand en kantoorvergaderingen te verbeteren en te overbruggen, aangezien steeds meer bedrijven een evenwicht tussen beide zoeken.

De-bijgewerkte-begeleidende-modus-voor-Teams-mobiel
De bijgewerkte begeleidende modus voor Teams mobiel. Bron: Microsoft

Microsoft Teams op mobiel wordt ook bijgewerkt met snelle toegang tot chat, live reacties en het Microsoft Whiteboard. Deze bijgewerkte begeleidende modus biedt ook eenvoudigere toegang tot bedieningselementen zoals dempen of camera aan / uit en zal volgens Microsoft “in de komende maanden” beschikbaar zijn.

Sprekercoach, een AI-aangedreven Teams-functie die je tempo tijdens vergaderingen bewaakt, komt begin 2022 en automatische verlichtingscorrecties voor Teams-videovergaderingen verschijnen in de komende maanden.

cameopowerpoint
Nieuwe cameo-functie in PowerPoint. Bron: Microsoft

Microsoft brengt deze maand ook Microsoft Teams naar Apple CarPlay, zodat je tijdens het rijden deel kunt nemen aan Teams-gesprekken. Je kunt handsfree deelnemen aan gesprekken onderweg met Siri, maar het lijkt erop dat je alleen deelneemt in de audiomodus om te voorkomen dat video voor afleiding zorgt.

Teams Meeting Apple Carplay
Microsoft Teams met Apple CarPlay-ondersteuning. Bron: Microsoft

Het zijn echter niet alleen Teams die vergaderverbeteringen krijgen. Microsoft brengt ook een nieuwe Cameo-functie naar PowerPoint waarmee u een Teams-camera kunt integreren in uw presentatiediadeck. Cameo verschijnt begin 2022 en is ontworpen met het oog op presentaties op afstand.

Bron: theverge

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.