Terug naar het overzicht

23 mei 2021

Microsoft deelt zijn visie op de toekomst van Teams-vergaderingen en hybride werk

Microsoft heeft de afgelopen maanden veel geleerd over het implementeren van een hybride werkmodel en afgelopen vrijdag heeft het bedrijf nieuwe bronnen gedeeld om zijn klanten te helpen zich aan deze nieuwe norm aan te passen. Veel bedrijven over de hele wereld zijn sinds het begin van de COVID-19 gedwongen over te stappen op een meer flexibele manier van werken, en Microsoft is zelf nog bezig met de implementatie van een hybride werkmodel voor zijn 160.000 werknemers.

“Net als jij leren we gaandeweg: we bestuderen gegevens, luisteren naar onze medewerkers en reageren flexibel op wat wel en niet werkt. Omdat een groeimindset de sleutel is om op elk moment een pad voorwaarts te banen. onzekerheid ”, legt Jared Spataro, Corporate Vice President voor Microsoft 365 uit.

Microsoft deelt twee nieuwe bronnen voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in de overgang naar een hybride werkmodel: De Hybrid Workplace Flexibility Guide is een stapsgewijze handleiding voor besluitvormers met verschillende kernflexibiliteitsscenario’s. Het tweede document is getiteld Hybrid Work: A Guide for Business Leaders, en het legt Microsofts benadering van Hybrid Work uit met bruikbare stappen om vandaag aan de slag te gaan.

Videoconferenties zouden een kernelement moeten zijn van elke overgang naar hybride werk, en de visie van Microsoft op de toekomst van vergaderingen is nu gericht op medewerkers op afstand. “Als het gaat om vergaderruimtes, draaien we onze pre-pandemische ontwerpfilosofie op zijn kop en ontwerpen we voor de mensen die niet in de kamer zijn”, legt Spataro uit.

In de onderstaande video kun je een glimp opvangen van de toekomst van Microsoft Teams Rooms-apparaten, met gigantische Teams-schermen die zijn verbonden met bijbehorende apparaten in de vergaderruimte. Microsoft stelde zich intelligente camera’s op ooghoogte voor om het oogcontact voor alle deelnemers te verbeteren. Het bedrijf experimenteert ook met ruimtelijke audio om bezoekers de stemmen van mensen te laten horen vanuit hun positie op het scherm.

Ontdek de toekomst van Microsoft Teams Rooms waar ervaringen meeslepend zijn en verbindingen natuurlijk aanvoelen.

“Hybride werk vertegenwoordigt de grootste verschuiving in onze manier van werken in onze generatie. En het vereist een nieuw bedrijfsmodel dat mensen, plaatsen en processen omvat”, legde Satya Nadella, CEO van Microsoft, uit in een afzonderlijke LinkedIn-post. Dankzij services als Microsoft Teams, het Microsoft Power Platform of Microsoft Defender for Endpoint lijkt de reus in Redmond in een unieke positie om andere bedrijven te helpen bij het navigeren door deze verschuiving naar hybride werk, en dit is nog maar het begin.

“Bij Microsoft omarmen we een groeimindset terwijl we deze overgang naderen en we zullen blijven delen wat we leren over deze fundamentele verandering in onze manier van werken”, zei Nadella afgelopen vrijdag 21 april 2021.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.